Natiunile nu au nimic in afara de idee

Intrebare: Poate genocidul impotriva evreilor sa fie un fenomen anume?

Raspuns: Nu este doar un eveniment istoric, ci mai degraba un fenomen natural. Isi are radacinile in natura insasi. Exterminarea celorlalte natiuni in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial a avut loc ca urmare a planului Germaniei de a „curata” teritoriile si sa rezolve problemele agriculturii. Totul a fost calculat in avans.

Totusi, radacina „problemelor evreilor” se simte instinctiv, incepand din antichitate si pana in zilele noastre. Astfel, cand o alta natiune cauta sa isi impuna sistemul (sa spunem Nazismul) si sa impuna ordinele sale in lume, instinctiv se simte ca cineva  poseda o alta metoda care contravine cu a lor.

„Pretind ca unitatea este posibila doar daca poporul german uneste si  supune puterii si ordinii sale lumea intreaga. Intregul pamant trebuie sa ne apartina. Totusi, exista o alta natiune care pretinde sa aibe metoda. Nu are nici o putere, nici o tara, nici o armata, nimic, doar o idee. Aceasta idee a fost a evreilor de milenii; este in natura lor, si nu pot face nimic. Dar in acelasi timp, solutia mea este total opusa de a lor.”

„Asta are de-a face cu concurenta ideologiilor”:Trebuie nu doar sa suprim evreii, dar sa ii sterg de pe fata pamantului. Doar totala lor extinctie va dovedi ca am dreptate, ceea ce este natura insasi, forta superioara, Creatorul va ajuta. Daca totusi ii las sa traiasca, nu voi putea sa imi dovedesc nici macar mie ca solutia pentru natiunile lumii este cea corecta.

Germanii doresc sa uneasca natiunea lor, sa instaureze corecta ordine (din punctul lor de vedere), si in acest caz, ei nu mai au acei dusmani odiosi de evrei care aveau o metoda diferita de a uni lumea. Ideologistii o vad normal. Asta este inradacinat in dorinta colectiva a lumii.

O nota care se refera la acest subiect: Julius Streicher, un ideologist rasist executat dupa Procesul de la Nurenberg condamnat pentru crimele sale impotriva umanitatii pentru propaganda sa antisemita si chemarea sa la genocid, in timpul executiei pe esafod a strigat „Purim-Fest 1946!” ( sarbatoarea Purim este celebrarea victoriei asupra dusmanilor evreilor).
Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala  5/2/2011 Ziua Memoriala a Holocaustului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed