Natura Are Intotdeauna Dreptate. Deci Ce Ne Spune?

Intrebare: Cum putem explica mesajul nostru de unitate oamenilor? Putem spune ca acesta este un fenomen natural si evident?

Raspuns: Putem vorbi despre unitate prezentand-o din mai multe unghiuri. In fond, unitatea este intotdeauna benefica daca este facuta in beneficiul unui scop potrivit si just. Este scris: „ Un grup de prosti (adica un grup de raufacatori) este rau atat pentru ei cat si pentru lume”. Pe de alta parte, unitatea oamenilor care doreste binele aduce beneficii atat lor insile cat si lumii. Vedem asta.

Noi toti castigam prin unitate, Unitatea ii repugna egoismului individual al persoanei datorita naturii sale limitate. Nu este atat de dificil de explicat oamenilor ca in orice situatie, unitatea insotita de buna intentie nu va cauza rau nimanui si va fi finalizata cu succes. Intotdeauna. Si doar daca vrei sa faci cuiva rau sau sa profiti pe seama cuiva, doar in cazul in care urmaresti sa provoci un rau direct sau indirect unificarea va fi rea si de nedorit.

In toate celelalte cazuri putem cita formule, dovezi, si exemple din viata animalelor si plantelor, precum si din relatiile umane, care demonstreaza ca unitatea este benefica.

Intrebare: Asta inseamna ca putem spune ca unitatea buna este in acord cu legea naturii si ca urmare functioneaza?

Raspuns: Asta sustin toate conversatiile si video conferintele. Chiar daca o persoana ma uraste, chiar daca este pornita sa ma ucida si se indreapta in alta directie, scopul meu este de a ne plasa (pe mine si pe el) intr-o pozitie de cercetare in timpul conversatiei. Chiar daca suntem dusmani de moarte, ne aflam in continuare in sanul naturii, deci haideti sa aruncam o privire. Haideti sa ascultam ce ne spune. In fond, noi va trebui sa progresam tinand cont de legile sale, si putem face asta pe calea buna daca suntem de acord cu asta, sau in modul rau daca nu suntem de acord.In orice caz, nu avem unde sa fugim.

Si acum sa vedem cine dintre noi are dreptate. Sau poate adevarul este undeva la mijloc? Asta nu conteaza. Noi, in calitate de cercetatori, ar trebui doar sa recunoastem aceasta imagine, in loc sa ramanem in falsa, autoindusa liniste, indiferent cat de placut ar fi.

Noi vrem sa revelam adevarul, iar adevarul este natura. Puteti blestema legile universului, insa asta nu va va ajuta pentru ca sunteti supusi acestora. Acesta este lucrul care trebuie evidentiat. Din ce in ce mai multe descoperiri indica faptul ca suntem in opozitie cu natura, si aceasta opozitie este exprimata prin criza. Priviti ce se intampla cu noi si unde ne indreptam din cauza intelegerii gresite a legilor naturii. De aceea trebuie sa le studiem.

Baal HaSulam scrie despre acest lucru in Paragraful 42 la „Introducere in Studiul celor Zece Sfere”: Intr-adevar, ar trebui sa stiti a motivul indepartarii noastre de Creator, si faptul ca suntem atat de predispusi sa incalcam voia Lui, este singurul motiv, care devine sursa intregului chin si a suferintei pe care o induram, si a tuturor pacatelor si greselilor pe care le facem. In mod clar, indepartand motivul, vom scapa imediat de toate necazurile si durerile. Ni se va acorda imediat adeziunea cu El in inima, suflet si putere. Si va spun ca motivul prelabil nu este altul decat „lipsa intelegerii noastre referitoare la Providenta Sa asupra creatiei Sale”, faptul ca nu il intelegem cum trebuie.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 6/26/11, “Matan Torah (Daruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: