Natura bărbatului și a femeii

Intrebare: Care este natura barbatului si femeii conform intelepciunii Cabalei?

Raspuns: In natura exista doua genuri, doua extreme, doi poli: barbat si femeie. Nu exista un pol de mijloc.

Exista doua forte: forta Creatorului, daruitorul, sursa fiind forta daruirii, iar forta creaturii este dorinta, deficienta, goliciunea, o dorinta de a fi implinită, de atras spre sine si de absorbit totul pentru sine. Acesti doi poli, cel pozitiv (masculinul) emite si daruieste de la sine, iar cel negativ (femininul) atrage catre sine si vrea sa fie  implinit.

Creatura a fost initial feminina, deoarece in noi toti este o singura dorinta, o dorinta de a fi impliniți, asta insemnand a absorbi, a atrage catre sine, tot ceea ce dorim initial. Asadar, in raport cu Creatorul, noi toti suntem feminini.

Mai tarziu ne-am divizat si in cei care isi depasesc egoismul si in cei care sunt pentru ceilalti. Acestia din urma sunt capabili sa isi depaseasca egoismul, in ciuda dorintelor de absorbtie si lucreaza cu intentia de a darui, cu altruismul, grija pentru ceilalti, implinirea celorlalti. Ei se numesc barbati (masculin). Iar cei care nu pot depasi egoismul si doresc doar implinirea proprie, se gandesc numai la asta si sunt preocupati in fiecare clipa, minut, moment, ca totul sa fie bine pentru ei, sunt numiti femei (feminin) de catre Intelepciunea Cabalei.

In intelepciunea Cabalei, genurile sunt identificate in functie de indicatorii spirituali: cineva care daruieste este numit barbat (masculin), cineva care primeste este numit femeie (feminin). În plus, o persoana se poate schimba si sa fie intr-o stare la un moment dat si in alta stare in alt moment. Asta nu depinde de genul fizic al corpului. Daca o persoana doreste dezvoltarea spirituala, doreste sa fie barbat in adevaratul sens al cuvantului, adică sa fie daruitor.

Au fost multe femei cabaliste in istorie. In sensul spiritual, au fost numite barbati si au fost deasupra celorlalti barbati.

Trebuie sa nu ne pozitionam la gen in functie de genul fizic al corpului, de barbat sau femeie, ci in functie de faptul daca persoana este daruitoare sau primitoare. Acum chiar as putea spune ca femeile care studiaza cu noi doresc mai mult decat barbatii caracteristica daruirii.

Intrebare: Din perspectiva intelepciunii Cabalei, in ce mod trebuie sa se comporte un barbat in familie?

Raspuns: Intr-o familie, barbatul trebuie sa ofere un exemplu de cum isi depaseste egoismul. Dar, de preferat, nu in forma fizica, desi și asta este necesar, in mod special pentru copii. Barbatul trebuie sa fie exemplu pentru copiii sai in dorul de dezvoltare spirituala, din moment ce fara dezvoltarea spirituala lumea noastra ar fi distrusa.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 26.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: