Ne ridicăm deasupra diferențelor dintre sexe

Întrebare: Cu puțin timp în urmă s-a dovedit științific existența unei inteligențe a grupului. Mai multe universități de vârf din Sua au efectuat un experiment în care au împărțit oamenii în grupuri mici. S-a stabilit că unul dintre factorii esențiali, care au influențat rezultatele, a fost numărul femeilor din grup. Puteți comenta cest fapt?

Răspuns: Nu am conuștință despre aceste experimente, prin urmare nu le pot comenta. Personal, nu dețin date despre acest subiect.

Pot spune un singur lucru: din moment ce societatea noastră este compusă, în majoritate, din femei, trebuie cu siguranță, să le includem și pe ele în discuție. Grupurile se pot diviza în grupuri de bărbați, femei și mixte.

Este dezirabil să împărțim grupurile compuse din zece persoane, în funcție de sex. În ciuda tuturor precauțiilor, diferențele dintre sexe ne influențează cursul gândirii într-un mod semnificativ; de aceea, este necesar să încercăm să constituim grupurile astfel încât bărbații să nu-și abată atenția de la discuții, deoarece se simt obligați să să joace un anumit rol în fața femeilor, la fel femeile față de bărbați.

Trebuie să-i obișnuim pe toți cu această situație, în care să nu acorde atenție caracteristicii sexuale a celuilalt, să vadă în fața lor doar prieteni, pentru a forma un nou nivel de relații mutuale independente de cele sexuale. Prin cuvântul ”sexe” mă refer atât la caracteristicile fizice cât și mentale, la tot ceea ce este legat de termenii ”bărbat” și ”femeie”. Aceasta nu este o externalitate, ci, mai degrabă o imagine completă: o formă de gândire, de abordare, totul. Ne deosebim unii de ceilalți extrem de mult.

Prin urmare este necesar ca, la început, să desfășurăm ateliere separate pentru bărbați și femei și doar ulterior, în măsura în care participanții se ridică mai presus de ei înșiși, relaționând cu importanța sarcinii lor, va fi posibil să trecem la grupuri mixte. Aceasta se va petrece după discutarea, în mod repetat, a chestiunilor legate de educație, știință, relațiile cu societatea, relațiile dintre om și natură sau, mult mai bine, a problemelor incomode.

Dacă în fața mea se află o femeie, imediat trec la un nou nivel de comunicare: încerc să nu o rănesc, relaționez cu ea respectuos, prin anumite discuții, ascultând…Acesta este un sistem complet. Aici sunt incluse niveluri de comunicare complet diferite, care nu se supun intelectului, nu se supun naturii esențiale. Suntem diferiți și comunicarea dintre noi suferă o adaptare specială. Trebuie să ne ridicăm deasupra acestei diferențe, astfel încât să-l pot privi pe cel cu care vorbesc ca fiind ”unisex”. Aceasta înseamnă că devenim egali întrutotul, în ciuda diferențelor noastre fizice.

Uneori se petrece opusul: să presupunem că discutăm chestiuni legate de familie și dorim să ”scoatem în evidență” problemele. Așa că nu mai suntem egali în construirea a ceva superior, clarificându-ne modul în care rămânem inegali în unitatea noastră: bărbat – femeie, soț – soție. În fond, nu ne putem ridica în totalitate, fără un corp! Ne ridicăm în cadrul naturii noastre iar aceasta ne ridică tot felul de probleme. Clarificăm diferențele dintre bărbați, femei și copii, cu ajutorul unui format diferit de ”masa rotundă” și treptat, îi aducem în starea în care ei se pot ridica mai presus de diferențele dintre ei, începând să lucreze de dragul următorului scop, unitatea integrală.

Din emisiunea de pe KAB TV  “Înţelepciunea poporului” 5/14/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: