Ne va ajuta Metoda Punctelor?

Comentariu: La începutul anului, primul Cod civil din istoria țării a intrat în vigoare în Republica Populară Chineză. Cetățenii câștigă puncte. Desigur, există un sistem de urmărire instalat.

Ai un punct de plecare de o mie de puncte. Și ori câștigi mai mult și urci sau cobori. Se câștigă puncte pentru caritate, îngrijirea rudelor în vârstă, relații bune cu vecinii, ajutorarea săracilor, sprijinirea guvernului, săvârșirea unei fapte eroice etc.

Se scad puncte pentru încălcări ale traficului, sprijin parental nesatisfăcător, răspândirea de zvonuri și știri false pe internet, scuze nesincere pentru infracțiunile comise, participarea la secte, proteste împotriva autorităților etc.

Cei cu scoruri mari vor avea prioritate în admiterea la școală, promovări rapide în muncă, avansare rapidă la rândul pentru locuințe publice etc. Cei cu scoruri mici vor fi privați de dreptul de a ocupa o funcție publică, vor fi predispuși la cenzură publică. , etc.

Cei care emit aceste legi susțin că aceasta este singura modalitate de a-i face pe oameni cinstiți, amabili și deschiși. Adică, așa vor să-i educe pe oameni!

Răspunsul meu: Un astfel de sistem educațional nu este potrivit pentru noua lume.

Întrebare: În general, ce spuneţi despre un sistem educațional bazat pe suprimare, pe frică?

Răspuns: Este necesar pentru dezvoltarea inițială a oricărei societăți! La fel și în cazul omului: îl restricționăm, el trebuie să fie supravegheat de adulţii săi, care trebuie să fie responsabili pentru acțiunile lui, adică trebuie să-l restricționeze, să-l pedepsească și așa mai departe.

Întrebare: Ar trebui să construim un sistem educațional bazat pe caracterul național?

Răspuns: Nu. Dacă vorbim despre sistemul educațional de care are nevoie lumea astăzi, atunci nu ar trebui să luăm în considerare nicio caracteristică națională, mentalitate, nimic.

Trebuie doar să obţinem și să răspândim în lume cunoașterea faptului că numai conexiunea, simpla conexiune între oameni – atunci când fiecare persoană înțelege că viitorul său bun stă doar în conexiunea sa cu alți oameni – doar o astfel de educație poate aduce omenirea la ordine.

Omul va găsi fericirea atunci când va începe să se apropie de ceilalți și în această înțelegere începe să se simtă mai încrezător, mai confortabil și va vedea viitorul.

Oamenii ar trebui să înțeleagă pur și simplu că se află într-un singur sistem – nu chinezesc și nu sovietic – ci în sistemul naturii care dorește un singur lucru: să rămânem în unitate între noi.

Întrebare: Și apoi o persoană în sine, singură, fără niciun punct, va trata bine vârstnicii și nu va calomnia?

Răspuns: Desigur, este de la sine înțeles.

Întrebare: Este posibil? La urma urmei, o persoană este ceea ce este.

Răspuns: În zilele noastre, din cauza pandemiei și a altor probleme, inclusiv a presiunilor care vor coborî în lumea noastră din ce în ce mai mult, la o scară mai mare, este posibil. Datorită acestui fapt este posibil.

Întrebare: Adică intensificarea suferinței face posibil să explici unei persoane că trebuie să fim în relații bune între noi?

Răspuns: Da.

Întrebare: De ce nu auzim, atunci?

Răspuns: Nimeni nu ne-a explicat încă acest lucru. Nu am ajuns încă la o astfel de stare pentru a simți și a înțelege că avem nevoie de asta. Și suferința va fi adăugată. Un virus va fi urmat de un alt virus, problemele vor fi urmate de alte probleme.

Omul nu va pieri. Omul va suporta totul! Animalele vor dispărea, plantele vor dispărea, pietrele se vor topi, dar oamenii nu.

Întrebare: Omul va ieși din această stare?

Răspuns: Da. Se va întâmpla când va spune: „Asta e, sunt pregătit! Chiar și inima mea de piatră s-a topit. Sunt gata să mă apropii de ceilalți!”.

Am încredere absolută în asta. Și așa va fi. Sperăm, dacă nu anul acesta, atunci următorul, dar totuși sper să trăiesc pentru a vedea acest lucru.

Întrebare: Și atunci va începe ca o epidemie bună, una benefică?

Răspuns: Da. Pentru că oricum oamenii nu vor avea altă ieșire. Încep deja să vadă întunericul: este ceață în față, apoi amurg, apoi noapte și apoi un abis. Și apoi va începe o trezire treptată, cu adevărat treptată.

Întrebare: Și ce este necesar pentru a ieși din asta?

Răspuns: Este foarte simplu: pur și simplu să fim împreună pentru a nu ne pierde unul câte unul.

Întrebare: Și apoi abisul se retrage?

Răspuns: Absolut!

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 2/1/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: