Niciun consens, niciun grup

Rabaș, Scrierile lui Rabaș, Articolul „Agenda Adunării 2”: Este la fel cu ce este scris în Midarș (VaIkra Raba, cap. 4) „Doi oameni merg cu barca. Unul începe să găurească sub el făcând gaură în barcă. Celălalt îi spune „De ce găurești?”, iar primul răspunde „Ce-ți pasă? Găuresc sub mine , nu sub tine”, celălalt îi răspunde „Nebunule, amândoi ne scufundăm cu barca asta!”

Totdeauna trebuie să iei în considerare ce faci pentru grup – o acțiune pozitivă sau negativă poate fi măsurată numai în relația cu ansamblul.

Hotărârea ar trebui să fie că, oricine are o sugestie, care poate spori iubirea pentru prieteni, aceasta ar trebui discutată și aprobată de toți prietenii, în așa fel ca să nu existe aici niciun fel de constrângere.

Discuția trebuie să fie foarte clară, precisă și cuprinzătoare, astfel ca toată lumea să fie de acord și să o accepte pentru implementare. Nu poate fi altfel. Dacă nu există consens, nu există grup.

Întrebare: În munca interioară pot să vizualizez asta, dar cum poate apare exterior o astfel de stare în care toți să fie de acord cu decizia grupului?

Răspuns: Despre asta este munca interioară. Conectezi zece elemente care vor deveni un sistem, în care se va revela Creatorul Însuși.  Dacă cel puțin un element nu este de acord, atunci este așa cum a scris Rabaș: „gaură în barcă”.

Din KabTv „Ultima generație” 27/06/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed