Noapte este începutul unui nou nivel

Tora, Deutoronomul 11:16 Păziţi-vă să nu se mândrească inima voastră şi să nu vă abateţi, nici să vă apucaţi să slujiţi altor dumnezei şi să vă închinaţi lor. Cand o persoana primeste o noua revelare a unui nou egoism, un nou nivel, este mereu revelat precum un rau, in forma necorectata, deoarece toate nivelele sunt parte a vasului spart, vasul sufletelor imprastiate.

Starea necorectata este reprezentata de seara, noapte si intuneric. Apoi vine ziua, corectia si primirea luminii in stare corectata. Prin urmare, cand omul trece prin starile astea si reuseste in ceva, un nou nivel apare in fata lui imediat, iar egoismul lui ii spune, “Foarte bine, te-ai corectat singur! O poti face de unul singur”.

Se pare ca atunci este foarte dificil de adaptat la nivelul urmator corect si de inceput lucrul cu el. “Sarpele”, “eul” omului, se ridica din nou, chiar daca din partea buna sau rea, se ridica mereu.

Intrebare: Cand “eul” se manifesta in om, putem considera asta un semn al nivelului urmator?

Raspuns: Normal, deoarece totul incepe cu noaptea, dar cat de greu este pentru noi de inteles ca acesta este inceputul nivelului urmator.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 15.06.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed