Nu Are Rost Sa Blufam

Intrebare: Indiferent ce fac, calculele sau propriul beneficiu se afla intotdeauana in spatele actiunilor mele. In acest fel sunt in opozitie cu Creatorul. Inseamna ca nu voi fi capabil sa Îl revelez?

Raspuns: Nu, acum trecem printr-o perioada de pregatire, intr-o stare Lo Lishma (nu in numele Ei) . Deasupra noastra este Machsom (bariera care ne separa de spiritualitate). Aceasta este o stare unica. Pe de o parte, pe calea catre Machsom, te straduiesti sa identifici: Ce este daruirea? Este buna sau rea? Cine este Creatorul? Si pe de alta parte, te gandesti in mod constant: „Ce castig?”

Aceasta este starea Lo Lishma : Inaintezi si de fiecare data simti ca trebuie sa justifici aceasta avansare fata de tine insuti. Nimeni nu ne obliga sa sarim prea mult. Cooperarea dintre Lumina si vas, care incepe in lumea Ein Sof (Infinitatea), duce la divizarea sistemului in doua parti. Este divizat in suflete si lumi, vase si Lumina, si amandoua aceste linii, in corelatie una cu alta, de desfasoara in jos. Acum trebuie sa le imbin intr-o linie de mijloc, sa le folosesc, ca pe niste fraie pentru a ma intoarce la punctul meu de nastere din Infinitate.

In mod clar, sistemul se potriveste nevoilor si starilor mele prezente, nu imi cere sa blufez. Sunt cu adevarat un egoist care doreste sa profite de intreaga lume pentru sine, sa fure de la ceilalati, sa ii minta, samd. Daca nu as fi revelat acestea, as fi realizat oricum ca lucrurile sunt asa. Trebuie doar sa asez aceste lucruri in mod corect astfel incat  primirea si daruirea sa fie echilibrate in concordanta cu gradul meu actual.

Sunt dispus sa investesc intr-un grup pentru a avea un viitor agreabil, lumea spirituala. Nu tac; mai degraba ma examinez. Vorbim intr-adevar despre reguli permanente.  Natura nu poate fi infasurata in jurul degetului meu. Nu ascundem nimic de noi si de ceilalti; alfel, abordarea noastra nu ar fi serioasa sau practica. Noi invatam despre fortele care actioneaza in natura asupra noastra, forte care sunt destinate sa ne conduca spre scop. Noi trebuie sa conducem acest studiu fara rusine si fara sa ascundem ceva.

Din partea 4 a Lectia Zilnica de Cabala 10/02/2012, “Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: