Nu există lumină fără prieteni

938.02Încă nu înțelegem pe deplin cât de important este să-ți deschizi inima către iubirea pentru prieteni. La urma urmei, prin asta ajungem să-L iubim pe Creator, iar acest lucru nu este posibil în niciun alt mod. Respingem asta și pare foarte ciudat și necunoscut, dar în esență aceasta este manifestarea înclinației rele creată de Creator pentru a ne ajuta să ne apropiem de calitățile Sale.

Reiese că atunci când caut drumul în inima unui prieten, ajung la Creator. Inima prietenului este acel templu, locul unde mă întâlnesc cu Creatorul. Până acum nu am simțit acest lucru și este nevoie de mult timp pentru a ajunge la această conștientizare. De fapt, tot egoismul conținut în mine protestează împotriva conexiunii mele cu un prieten, deoarece acesta este locul conexiunii mele cu Creatorul.

Inima unui prieten se transformă în casa Creatorului pentru mine. Dacă reușesc să pătrund în inima unui prieten, înseamnă că intru în templul în care se află Creatorul. Eu am construit această clădire sfântă și, astfel, m-am apropiat de Creator.

Prin urmare, cel mai important lucru este să vă rupeți egoismul și să vă forțați drumul în inimile prietenilor. Sper cu adevărat că vom simți acest lucru din ce în ce mai mult până când acest sentiment interior se va instala în adâncul inimii noastre și, în acest fel, vom fi cu toții demni să ne conectăm într-o singură persoană cu o singură inimă.

Dintr-o conversație la o masă, 28.10.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: