Nu face vrăji și nu face profeții

527.01Cartea Zohar,Chayei Sarah” (Viața lui Sarah), punctul 87: Când cineva observă ciripit-ul păsărilor pentru a cunoaște viitorul, de ce se numește „un șarpe” și „vrăjitorie”?

Vrăjitoria înseamnă că vreau să urc la cel mai înalt nivel, la așa-numitele „păsări”, nu prin corectarea mea, ci cu egoismul meu existent.

Pentru a inventa un fel de sistem care să mă ridice, fără a mă schimba într-un altruist, din calitatea mea de a primi în calitatea de a dărui, acest lucru se numește magie neagră, ghicire, vrăjitorie.

Când mă duc la un vrăjitor? Când vreau să câștig ceea ce nu trebuie. Dacă ar fi trebuit, atunci aș fi mers direct, exact așa cum se aplică legea adevărată și dreaptă.

Dacă mă duc la șamani, vrăjitori sau ghicitori, înseamnă că vreau să acționez într-un mod necurat, greșit, poate necunoscut. Dar „necunoscut” înseamnă, de asemenea, greșit, deoarece trebuie să merg doar după alegerea mea.

Prin urmare, în Tora, este interzis să faci vrăji și să faci profeții. Deci, se spune: „Nu vrăji și nu ghici, și arde pe fiecare vrăjitor”. O persoană nu are dreptul să încerce să urce la nivelurile spirituale cu ajutorul forțelor nedefinite, nemeritate. La urma urmei, acest lucru contrazice înălțarea spirituală, care este posibilă numai dacă dobândești calitatea corespunzătoare.

Comentariu: Pare un fel de amatorism.

Răspunsul meu: Dar oamenii cred în asta. Sunt la acele niveluri când o persoană este confuză, ca un copil mic. Copiii cred în basme. Iar adulții, în timp ce rămân copii, cred în basme.

Știința Cabalei ne învață exact opusul: nu există miracol în lume, nu vrăjiți și nu profețiți, dar nu pentru că nu puteți. Nu puteți pentru că nu există și vă înșelați singuri prin asta. Trebuie să descoperiți toate atributele lumii, toate legile ei și să le folosiți corect.

Din  emisiunea de pe KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: