Nu sintem ademeniti cu dulciuri

Intrebare: Avem nevoie de ecranul care ne-ar face capabili sa ne eliberam de toate placerile pregatite de Creator?

Raspuns: Nu. Scopul creatiei este de a dobindi bucuria si fericirea. Totusi, avem nevoie sa ne incintam in nelimitatele placeri care nu exista in lumea noastra. Raminem „animale” in acest strat subtire de realitate, dar scopul nostru este de a ne ridica la nivelul uman, de unde isi au originea placerile infinite. Si atunci, dupa ce avem deschis Kli-ul de daruire, ne vom bucura fara margini.

Suferinta nu este scopul omului. Avem nevoie sa intelegem ca experimentam suferinta in lumea noastra, doar pentru ca ne impinge catre adevarata placere. Rabash ne da un exemplu al unui tata care aranjeaza concedierea fiului sau de la o fabrica, astfel incit acesta sa nu ramina acolo tot restul vietii si sa mearga mai departe.

Cind intilnim lucruri neplacute, nu simtim ca am fost educati astfel din copilarie. Dar nu exista o alta cale. Ni poti intotdeauna sa fii ademenit cu dulciuri, deoarece in acest mod, ele ar deveni singurul tau scop. Si totusi, fara dulciuri, devii mai intelept, incepi sa evaluam situatia si inveti sa o rezolvi.

Datorita mediului inconjurator si metodei corectiei, incepeti sa intelegi intotdeauna ceea ce vi se intimpla, sinteti de acord cu „programul de educatie”, si parcurgeti toti pasii de buna voie.

Din a 2-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/12/10, “Importanta Milosteniei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: