Nu vom zbura nicăieri

Întrebare: Teoria programului spațial capătă tot mai multă influență. Oamenii de știință susțin că Pământul trebuie descărcat de industrie, care afectează clima planetei.

Ideal, până la finalul secolului, noi ar trebui să ducem întreaga industrie poluantă în spațiu. Pământul trebuie transformat într-un paradis ecologic, o zonă sigură extrem de confortabilă. Mai devreme sau mai târziu oamenii vor lucra în spațiu și planeta ar trebui să devină un loc pentru viață și recreere. Pământul este o perlă a cărei sclipire trebuie păstrată și nu distrusă.

Ești de acord cu această teorie?

Răspuns: Când noi stăm aici și transferăm totul în spațiu, atunci va fi iadul aici, nu raiul. Eu nu cred și nu am crezut niciodată în binele inițial din om. Așa că dacă nu corectăm persoana, atunci nu ne va ajuta să transferam nimic niciunde.

Și dacă noi corectăm omul, nu va fi nicio nevoie să ducem nimic nicăieri. Noi putem în tăcere să facem ce este necesar aici: industrie, educație, creștere și astfel încât toată lumea să fie fericită.

Principalul lucru este să nu ne grăbim nicăieri! Noi vrem să fugim ca noi să nu trebuiască cu adevărat să decidem ceva. Cea mai mare problemă sunt oamenii.

Fiecare problemă trebuie rezolvată într-un asemenea fel încât toată lumea este fericită! Nu o anumită persoana specifică sau la cererea cuiva, ci toată lumea. Până când ajungem la un asemenea consens nu este nimic ce putem face fie în spațiu sau pe pământ. Noi trebuie să fim ocupați doar cu asta.

Întrebare: Crezi că o persoană poate să creadă în această realitate, că și ultimul om pe pământ se simte bine? Că umanitatea poate trăi așa? Privind în prezent la umanitate, cum pot oamenii să ajungă la asta?

Răspuns: În special prin conștientizarea răului. Deoarece prin conștientizarea răului noi vom ajunge la nevoia de a corecta lumea, de a ne corecta pe noi înșine. Prin urmare, simultan cu revelația răului, este necesar să arăți că este rău și cum putem totuși să scăpam de el, ce bine ar trebui să fie. Eu cred că ne îndreptăm spre asta. Eu sunt un optimist.

Întrebare: Adică răul este că nu vreau să îi ajut pe alții, că nu iubesc pe nimeni și că sunt îngrijorat doar de mine?

Răspuns: Da. Acesta este egoismul nostru personal.

Întrebare: Mă copleșește și vreau să scap de el; la asta trebuie să ajung?

Răspuns: Nu, nu doar să scap de el, eu trebuie să văd că îmi face rău! Altfel cum voi scăpa de el? Eu văd că este în detrimentul meu și doar atunci decid că nu am altceva de ales și trebuie să scap de egoism.

Trebuie să fie recunoașterea răului și apoi în corespondență recunoașterea binelui. Adică un om va vedea că este o forță pozitivă în natură. Când mă simt foarte rău, am să o văd. Am să încep să întreb “Ce ar trebui să fac?”

Întrebare: Ce ar trebui să fac pentru a construi raiul pe pământ?

Răspuns: Ca să construiești raiul pe pământ tu trebuie să construiești un om. Nu în spațiu, ci pe Pământ. Constriește-l clar.

Este necesar să dai omului o linie de ghidare clară – ce înseamnă să fi o ființă umană. Noi nu avem altă alegere, suntem obligați să realizăm atitudinea corectă, bună unul față de celălalt. În asta, eu aș vrea să subliniez, singurul nostru ajutor este egoismul nostru. El arată unde trebuie să îl corectăm. Nu să distrugem, ci să construim o relație bună deasupra lui.

Aici noi trebuie să rezolvăm toate acestea între noi și să creăm un sistem de educație corectă. Nimic nu poate fi făcut fără creșterea unui om nou. Fie că vrem sau nu, nu depinde de noi, ci de cantitatea de suferință pe care o vom simți.

Noi intrăm în prezent într-o perioadă de suferință care ne vă forța să vrem să ne corectăm. Iar în Cabala sunt date instrucțiuni despre cum să facem asta. Așa că eu sper că noi suntem prezenți la nașterea unei noi umanități și că noi totuși putem chiar să o vedem.

Comentariu: Adică noi nu vom părăsi Pământul, nici nu vom transfera nimic de aici.

Răspunsul meu: Nu. Există un fel de idei ridicole. Asta nu este ceea ce putem face cu tehnologia noastră și cu parametrii nostrii interiori.

Întrebare: Suntem legați de Pământ ca și cum ar fi cu un cordon ombilical?

Răspuns: Desigur. Un om nu va zbura nicăieri fără să răspundă la propria întrebare despre ceea ce este el și de ce ar trebui să fie. Întregul cosmos este dat doar ca noi să înțelegem că aici, pe Pământ, noi trebuie să facem toate corecțiile noastre.

De pe KabTV “Știri cu Dr. Michael Laitman” 5/25/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: