Nu vor mai pleca niciodată

Întrebare: Sunt invitat diseară la o petrecere, dar știu deja că imediat cum se va termina, toată plăcerea va dispărea. Există vreun mijloc prin care pot păstra plăcerea?

Răspuns: Este imposibil să păstrezi plăcerea în dorințele egoiste (Kelim). Nici măcar nu este o plăcere, ci doar o scânteie care abia ne atinge si apoi moare.

Plăcere nu este altceva decât Lumina! Și dacă dorești să o păstrezi, ai nevoie să îți pregătești vasele (Kelim) care să i se potrivească. Dacă dorința este în dăruire, vei experimenta o plăcere enormă și eternă în ea, care se va extinde continuu și etern. Altfel, nu este nicio șansă să ții plăcerea mai mult de câteva minute sau secunde.

Depinde, de asemenea și de plăcerea însăși: Cu cât este mai exaltată, cu atât mai repde se termină. O plăcere simplă poate dura ceva timp. Poți sta în pat pentru câteva ore și să te bucuri de odihnă sau poți să pui o bomboană în gură și să o savurezi pentru câteva minute. Dar dacă plăcerea este exaltată și puternică, ea vine sub forma unui vârf și dispare foarte repede.

Intr-adevăr, nu este o plăcere ci, mai degrabă, o întâlnire cu o scânteie de Lumină care este privită a o mică lumânare (Ner Dakik). Dacă dorești ca plăcerea să nu moară niciodată, trebuie să îi oferi o dorință care i se potrivește, care este dorința de dăruire.

Plăcerea vine de la Dăruitor și dorința ta trebuie și ea să vină de la un dăruitor. Apoi, ele se vor întâlni, se vor ciocni una de alta, vor adevera și nu vor mai pleca niciodată!

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala 12/30/10, “Înțelepciunea Cabala și filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: