Numeste-ti pretul

Întrebare: Cum pot masura cat de important este scopul pentru mine?

Raspuns: Scopul este important în aceaşi masura in care pretuiesti mediul ca mijloc pentru atingerea acestuia.

De exemplu, să presupunem că vreau să fiu sănătos şi pentru a realiza aceasta trebuie să iau medicamente. Cât de mult sunt dispus să plătesc pentru asta? Exact atat de mult cat va permite dorinţa mea de a fi sănătos. Indiferent pentru ce plătesc, preţul este determinat de gradul importanţei.

Întrebare: Banii sunt un etalon precis. Dar cum pot să ştiu cât de mult am de plată pe calea spirituala?

Răspuns: Poti măsura acest lucru în raport cu mediul înconjurător. Cu cat este mai important pentru tine decat tine insuti, cu atat este mai important scopul spiritual pentru tine decât scopul material. În ce grad sunteţi inclusi în grup, cât de mult sunteţi dispusi să investiti în el, cu cat mai mari decât tine sunt prietenii, cât de mult ii pretuiesti în scopul de a investi timp şi energie pentru a-i castiga? De aceea este scris, „Cumpără-ţi un prieten.”

Aceasta este etalonul: aspiraţia de a pune tot ce ai în grup, care este ca o achiziţie preţioasă. De exemplu, vrei sa cumperi anumite rezerve de la piaţă sau o piesa de licitaţie de la Sotheby’s. Cât de mult eşti dispus să plătesti? Acesta este modul în care facem o măsuratoare, cu excepţia faptului că competitia noastră are loc între egoism şi scopul spiritual. Faceti o incercare cândva.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 2/22/11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: