O ascensiune dar nu o evadare

Rabasch: „Ce este păstorul poporului este întreaga naţiune în muncă”: Dar principala dificultate este doar lipsa credinţei. Astfel, omul trebuie să dăruiască toată munca sa şi să efectueze acţiuni în scopul de a dobândi credinţa în Creator, singurul lucru care-i dă totul.

Este vorba de o forţă specială, care, împreună cu toate dificultăţile, problemele, tensiunile şi conflictele interne, menţin omul  în starea Hafetz Hesed. Aceasta înseamnă că nu îi face viaţa mai uşoară, dar îl păstrează deasupra greutăţilor vieţii.

Această forţă nu rezolvă problemele corporale şi nu eliberează omul de ele. Dimpotrivă, fiecare nivel spiritual este construit deasupra conflictelor corporale nerezolvate la nivelul actual. În caz contrar, omul nu ar fi forţat să se ridice deasupra. Neavând de ales, sub presiunea ego-ului, are nevoie de starea Hafetz Hesed. În caz contrar, nu ar fi în măsură să trăiască. Pe de altă parte, această măsură este necesară deoarece nu va aduce niciodată mulţumire Creatorului.

Este alegerea între aceste două discernăminte, între cele două cauze prin care o persoană avansează spre o viaţă spirituală.

Întrebare: Ce este această alegere, mai exact ?

Răspuns: Puteţi să alegeţi să fiţi în Hafetz Hesed, în scopul de a vă plimba în pădure, cu o floare în mână şi nedorind nimic altceva, sau puteţi să nu fiţi capabili să suportaţi durerile pe care viaţa le provoacă şi să doriţi să scăpaţi într-un loc unde totul pare uşor, unde totul este mai bun, deoarece nu este altul în afară de El. De fapt, nu merit o astfel de stare de bine?

Fie aspiraţi spre starea Hafetz Hesed, deoarece este vorba despre un nivel superior, care vă permite să rămâneţi deasupra tuturor senzaţiilor neplăcute în dorinţa de primire sau pentru a rămâne în dorinţa de dăruire şi a o aprecia mai mult decăt dorinţa de primire. Este destul de dificil de a ne explica asta, dar este, deja, începutul stării reale de Hafetz Hesed.

 

Partea a patra a Cursului zilnic de Cabala, 03.04.2013, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: