O carte din adâncul timpului

Întrebare:  Ați spus că Adam a scris prima carte cabalistă. Pentru cine a scris el cartea? La urma urmei era singur, fiind primul om.

Răspuns: Desigur, au existat și alți oameni atât înaintea cât și în timpul vieții lui Adam. Înțelepciunea Cabala nu contrazice teoria evoluționista a lui Darwin. Adam a fost unul dintre oamenii care a trăit în acea perioadă.

Adam s-a născut acum 5776 de ani, iar noi sărbătorim ziua lui de naștere de anul nou evreiesc. Adam a fost primul om care a descoperit întregul sistem al creației, sistemul lumilor superioare, pe care noi le studiem în prezent ca să descoperim și noi înșine ce a descoperit el. Noi suntem urmașii lui.

Adam a avut studenți și în zilele lui, iar noi de asemenea suntem numiți studenții lui. În ebraică om (bărbat) se spune “ben Adam” – fiii lui Adam. Cartea lui este și a fost  destinată tuturor generațiilor ce i-au urmat.

Întrebare: Cartea a fost scrisă în limbă ebraică?

Răspuns: Da, Adam a dezvoltat această limbă cu ajutorul forțelor spirituale pe care le-a descoperit. El a trebuit să dezvolte această limbă pentru a putea descrie lumea superioară pe limbajul și înțelegerea lumii noastre. Așa a apărut alfabetul ebraic. Prima carte pe care a scris-o în ebraică se numește HaMalach Raziel (îngerul Secret).

De atunci, cabaliștii au scris doar în ebraică deoarece  este singură limbă prin care se pot transmite informațiile complete de sus în jos, de la lumea superioară la lumea inferioară. Folosirea literelor  alfabetul evreiesc cât și ordinea cuvintelor conțin și transmit, pe lângă sensul obișnuit, și o semnificație spirituală.

Există o carte specială,  numită Tikkun Soferim, Corectarea Cititorilor, care este despre cum să se se scrie corect. în limbă rusă asta a fost numită cândva  “caligrafie”. Îmi amintesc cum în școală învățam la caligrafie să scriem literele frumos.  Potrivit cărții Tikkun Soferim, dimensiunea, lungimea și lățimea fiecărei litere, ordinea literelor într-un cuvânt cât și legile de construire a cuvintelor reprezintă un sistem extrem de complex, dar cel mai important este totuși  limbă utilizată. Cuvintele sunt create din combinarea și ordinea literelor, iar acestea, la rândul lor, construiesc propozițiile.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 4.10.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: