O cerere reală către Creator

Nouă ni se pare că o cerere către Creator este un mijloc de corectare a Kli-ului, vasul sufletului, în timp ce, ca rezultat la muncii noastre, începem să simţim că cererea către Creator este chiar Kli-ul şi nu un mijloc de corectare a acestuia.

Iar dacă apelul meu către Creator, dorinţa de a mă ridica către El, este adevărat, constant şi creşte într-o aspiraţie necontenită către El, atunci voi simţi această cerere ca o corectare completă.

Ce reprezintă corectările? Sunt ridicarea dorinţei, nu răspunsul la rugăciune pentru a o împlini. Ridicarea dorinţei către Creator este deja finalul muncii. Astfel, eu îmi exprim atitudinea faţă de El. Primesc ceva de la El? Se poate să nu primesc nimic. Şi ce ar trebui să primesc dacă mă întorc către El? Numai apelul meu către Creator este deja, el însuşi, totul. Nu am nevoie de nimic altceva.

Dacă nu rămân în Kli-ul care primeşte pentru el, atunci vreau să am doar o cerere către Creator. Iar dacă în răspuns nu aud, nu înţeleg, nu simt şi nu văd nimic, eşti bine venit, este chiar mai bine! Iar apoi, în străduinţa mea, în puterea dăruirii, simt cât de similar sunt cu Creatorul.

Din partea a treia a Lecţiei Zilnice de Cabala din 05.12.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: