O cheie pentru ascensiunea în lumea superioară

75.01Comentariu: Baal HaSulam spune că întreaga umanitate și întreaga natură din care facem parte este un mecanism în care fiecare roată dințată are un impact asupra alteia. Scopul înțelepciunii Cabalei este de a aduce toate roțile dințate la un anumit echilibru, astfel încât să nu facă rău altora, ci să le aducă plăcere.

Răspunsul meu: Imaginează-ți miliarde de roți dințate care nu se rotesc separat, ci se învârt ca un om într-o direcție sau alta în același timp. În același timp! Prin aceasta se formează o forță care le ridică. Ele nu se învârt separat, ci fiecare se învârte împreună cu celelalte și făcând asta, încep să simtă Creatorul care le este exterior.

Întrebare: Națiunile lumii ajung într-o stare de dăruire pentru a primi, în timp ce națiunea Israel, care înseamnă oameni cu puncte în inimă, adică cu întrebarea despre sensul vieții, lucrează cu o intenție în plus la asta.

Înseamnă că, făcând acest lucru, își schimbă constant intenția și prin aceasta dictează direcția generală către toate națiunile lumii? Există un fel de clic? Dacă da, când se întâmplă? Când începe națiunea Israelului să-i întoarcă pe toți într-o singură direcție?

Răspuns: Acest lucru nu se întâmplă încă, dar sperăm că în curând vom putea face acest lucru. Aceasta înseamnă că toți oamenii care vizează Creatorul vor atinge o stare în care vor începe să se simtă reciproc și să-l caute pe Creator cooperând reciproc între ei. Atunci vom reuși în toate. Întreaga lume va simți mișcarea noastră armonioasă reciprocă și se va agăța de noi și astfel se va întoarce.

În plus, omenirea va începe să iasă treptat din întoarcerea mecanică și să ajungă la nivelul următor, sentimentul forței care este externă roților dințate, adică nivelul Creatorului. Aceasta se numește o ascensiune în lumea superioară. Acesta este motivul pentru care cheia acestui nivel constă în păstrarea regulii “Iubeşte-ţi prietenul tău ca pe tine însuți”.

Acest proces începe cu o dorință personală, individuală, pentru această stare. Dacă începem să o facem, în curând vom ajunge la o cooperare reciprocă între noi. Vom simți contactul în care ne aflăm și cum ne ridică această cooperare, cum Creatorul stă în spatele nostru și cum începem deja să intrăm în simţirea Sa.

Din KabTV “Bazele Cabalei” 7/21/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed