O corectare este o „cuplare” la toate nivelele

Întrebare: De ce ne conectăm în timpul convenţiilor? Este pentru a prepara un vas pentru revelarea atributului dăruirii sau pentru a susţine bărbaţii?

Răspuns: Prima dată, nu există un vas bărbătesc separat de un vas femeiesc. Malchut al Lumii Atzilut include toate sufletele în el şi dacă femeile şi bărbaţii nu se conectează în el, noi nu evocăm conectarea a lui Zeir Anpin şi Malchut pentru a atrage Lumina de Sus să ne corecteze pe noi.

Astăzi, noi, femeile şi bărbaţii, ceea ce înseamnă sufletele sparte, trebuie să ridicăm MAN (o cerere pentru corectare) către Malchut a lumii Atzilut. Ar trebui să incorporeze toate dorinţele colective ale bărbaţilor şi femeilor şi în contact cu superiorul Zeir Anpin (ZA). Atunci se activează o şi mai înaltă cuplare numită „tatăl şi mama”.

Deci, sunt trei cuplări care operează aici, care sunt stagii similare de dezvoltare sau regresie. Dar „iniţiativa” noastră evocă a doua cuplare, şi evocă a treia cuplare şi a patra cuplare aparţine deja lui Arich Anpin, lui Ein Sof (Infinitatea).

Asta înseamnă că trebuie să ne stabilizăm pe noi corect cu privire la nivelele spirituale despre care ne spun kabbalişti. Sunt două „jumătăţi” aici, bărbat şi femeie care realizează o acţiune spirituală, completându-se total unul cu altul pentru a dărui. Dacă operat exact în acest mod, vom fi adaptaţi către superior şi ne vom descoperi pe noi înşine în ascensiune către El.

Din partea a doua a Lecţiilor Zilnice de Kabbalah, 13.01.2013, Shamati 7

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: