O nouă viaţă 673 – Tora şi Miţvot: Nu ceea ce aţi crezut

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Tal Mandelbaum ben Moshe

Rezumat

Umanitatea trăiește în lumea ei, fără a fi conștientă de sistemul care administrează aceată lume şi astfel primeşte lovituri. Acest sistem este ceea ce numim „Tora”. Tora descrie 613 forțe care conduc omul și 613 dorinţe care se cer ca o reacție corectă la forțelor active. Această situaţie este ca cineva care se află într-o cameră întunecată, cu o comoară, şi căuria îi este foame și e trist şi nu vede nimic. Și numai dacă ar pune în aplicare Tora si Mitzvot (poruncile) conform definiției Mitzvot în înțelepciunea Cabala, îşi va corecta dorințele şi va descoperi Lumina.

Din perioada distrugerii primului Beit HaMikdash (Templu), a început declinul generațiilor şi ignoranța s-a răspândită printre oamenii lui Israel cu privire la înțelegerea Tora şi Mitzvot. Copiii lui Israel care au căzut sub controlul ego-ului s-au oprit din a vedea viața spirituală și atunci atitudinea față de Tora şi Mitzvot a devenit formală. Ei au implementat Mitzvot în sensul lor literal cum este scris în Tora într-o formă exterioară, fără a încerca să ajungă la „Să iubești pe prietenul tau ca pe tine însuți” (Leviticul 19:18), iar legătura cu Lumina care Reformează necesară corectării sufletului a dispărut.

Dacă vom reveni la punerea în aplicare internă și corectă a Torei şi Mitzvot, o altă lume va fi deschisă pentru noi și vom descoperi forța superioară care este forța cu caracter general, și vom înțelege cum acționează asupra noastră și față de ceea ce ne conduce. Reacția corectă a unei persoane faţă de această forță îl face să fie similar cu aceasta până când devine una cu ea.

Astăzi, ete obligația noastră să învăţăm omenirii înţelesul corect al Torei şi Mitzvot; altfel, viața va continua până când va fi posibil să se atingă eternitatea. Conform percepţiei religioase, omul se așteaptă la o recompensă, un paradis pe lumea cealaltă, în timp ce înțelepciunea Cabalei ne învață că totul depinde de cel care o realizează, „Vei vedea lumea în timpul vieții tale” (Berachot 17a), și, dacă vom dezvolta iubirea unul pentru altul, vom descoperi lumea de sus.

În trecut, am ajuns la lumea superioara de la care am înțeles cum să ne raportăm la tot ceea ce există la toate nivelurile de existență : mineral, vegetal , animal si vorbitor. De-a lungul timpului, senzaţia lumii superioare a dispărut și am rămas doar cu acțiuni mecanice, fără nici o corecție a inimii .

Ego-ul uman este în dezvoltare continuă; lumea continuă să devină mai dificilă, plină de goliciune , iar omenirea nu știe cum să se împlinească. Țipetele vor fi teribile până când în cele din urmă toată lumea va ajunge la întrebarea: Pentru ce trăim? Și apoi, o nouă lume ni se va deschide în fața.

Cu ajutorul Luminii care Reformează, corectăm cele 613 dorințe din noi, de la egoism la iubire. Fiecare dintre noi este legat de alţii prin 613 de legături; în natura noastră egoistă vrem îi exploatăm pe toţi, iar corectarea constă în a dori ă ne conectăm şi ă dăruim bunătatea tuturor.

Din emisiunea de pe KabTV ” O Nouă Viață nr. 673, Tora si Mitzvot : Nu ceea ce ai crezut „, 1/7/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed