O scara spirituală

Întrebare: Barbatul este cel care întreţine familia, un lider social şi forţa conducătoarea din diferite domenii. Ar trebui ca bărbatul să fie la fel şi în spiritualitate?

Răspuns: Nu contează cine tânjeşte după Creator pentru a se asemăna cu El, fie că e bărbat sau femeie. Nu aş spune că bărbatul este forţa conducătoare a avansării, progresului şi dezvoltării noastre.

Comparat cu o femeie, bărbatul este mai productiv în ştiinţă, dar asta nu este neapărat o avansare. Vedem că totul se îndreaptă către criză şi că oamenii încep să înţeleagă că dezvoltarea materială, tehnologică şi ştiinţifică nu sunt fundaţia acestei lumi; dezvoltarea spirituală este.

Întrebarea este dacă omul avansează în dezvoltarea lui spirituală. Cât despre acum, aş spune că aceia care tânjesc după spiritualitate sunt 80% femei şi numai 20% bărbaţi.

Femeile simt mult mai mult deficienţa în această lume şi viaţă. Ele simt lipsa împlinirii mult mai acut, deci sunt pregătite pentru sacrificiu de sine, pentru a ajuta, pentru diseminare, pentru totul.

Este foarte greu să scoţi un bărbat din starea de complacere şi indiferenţă.

Suntem cu toţi egoişti şi suntem făcuţi din dorinţa de a primi, dar o femeie simte dorinţa ca fiind goală şi este mai înţeleaptă în alegerea împlinirii. Ea nu va pierde timp la fotbal şi nu va simţii excitări şi atracţii momentane, aşa cum face bărbatul, pentru că aşa operează natura femeii, în favoarea avansării în spiritualitate. Cu toate că, de fapt, ar trebui să ştim cum să combinăm în viaţa noastră, atât plăcerile corporale, cât şi tânjirea după spiritualitate.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 26.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: