O trambulina spre Infinit

Intrebare: Dorinta femeilor contine dorinta de a obtine intentia de a darui?

Raspuns: Aceasta intentie este absenta, atat din dorintele barbatilor, cat si ale femeilor. Cum poate ea sa apara in interiorul nostru? Cum putem obtine intentia de a darui? Lumina face asta, nu noi.

Eu sunt un egoist absolut; ma gandesc doar la mine si nu pot iesi din aceasta stare. Nici dorintele din inima mea, nici gandurile din mintea mea nu pot functiona diferit. Asta este natura, asa am fost construit. Deci, ce-i de facut?

Doar daca noi, impreuna, ne dorim, in mod corect, ca Lumina sa coboare asupra noastra si sa ne corecteze, vom obtine, separat de egoismul nostru, o intentie cu care sa lucram corect. Aceasta va fi dorinta pentru Lumina, pentru vointa de a darui, pentru iubire.

Egoismul nostru va ramane. Insa, lucrand corect, crestem si intensificam Lumina. Aceasta este esenta drumului nostru istoric.

Din lumea Infinitului, prima noastra stare, de unde pornim, trecem prin prezentul nostru, a doua stare si ajungem la lumea Infinitului, a treia stare, din nou. Aceasta a treia stare se spune ca e de 620 de ori mai mareata decat prima stare. 620 este doar un nume, in realitate, ea este de miliarde si miliarde de ori mai mareata. Cheia este ca, in starea a treia, stim unde ne aflam.

In prima stare, suntem un strop de lichid seminal, iar, in starea atreia, devenim, intru totul, asemeni Creatorului, castigand statutul Lui.  Asta este ceea ce obtinem, multumita acestei amplificari, cand egoismul nostru asteapta, dezvoltandu-se in noi, usor, un egoism urias, putand sa-l folosim ca sa intensificam Lumina slaba a lui Nefesh, care ne umple in prima stare.

Nefesh este o Lumina foarte firava, in care viata abia exista. Si, in starea a treia, noi obtinem un grad care este numit NRNHY, o Lumina uriasa care umple toate lumile.

Din a doua lectie a Conventiei de la Moscova, 10.06.2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: