O transformare a înţelesurilor

Întrebare: Ce ne este ascuns? Ce începem exact să simţim în timpul dezvăluirii?

Răspuns: Nu există nimic altceva decât două forţe, Creatorul-dăruire şi creatura-primire, care ne pun în acţiune. Diferite combinaţii ale acestor forţe formează un sistem numit Malchut, nimic altceva nu există decât asta şi noi existăm în el.

Dezvăluirea acestui sistem, plin de lumină, dă sentimentul de realizare, de înţelepciune, oferă răspunsuri la toate întrebările şi umple tot golul. În plus, viaţa obţinută pentru a experimenta acest flux este infinită. Nu mai eşti controlat de corp şi nu te mai gândeşti că eşti gata să îţi pierzi viaţa la fiecare bătaie a pulsului tău.

Simţi perfecţiunea deoarece forţele opuse nu doar se conectează, ci se completează. Asta generează bucurie şi plăcerea realizării, ceea ce dezvăluie omului lumea de la un capăt la altul, natura întreagă şi nu doar lumea materială. Şi apoi, omul începe să perceapă lumea într-o manieră diferită. Înainte, el era obişnuit să vadă suferinţa, problemele şi relaţiile nefericite dintre oameni. Acum, el vede că oamenii sunt corectaţi şi se comportă cu iubire.

Această transformare se produce în om conform proprietăţilor sale: el vede că lumea este o copie şi tot ceea ce vede este o proiecţie a proprietăţilor sale interne. Cu cât ele sunt mai corectate, cu atât vede lumea mai corectată şi acum poate să o justifice.

Apoi, el descoperă că această lume se raportează, de asemenea, la spiritual şi înţelege că toţi oamenii sunt în ascundere, în timp ce el a atins revelaţia. Se pare că, revelaţia este atunci când omul vede adevărata faţă a acestei lumi: înainte, aceasta părea a fi absolut adevărată, dar acum, o percepe ca un film proiectat în aer, care depinde de evoluţia proprietăţilor sale. Omul percepe oamenii din jurul lui ca organele interne ale sufletului său şi ei se schimbă, de asemenea, în funcţie de corecţia sa. Apoi, el înţelege că lumea nu este în afara lui, ci în el. Toată lumea va începe să vadă astfel.

Din „Cabala pentru începători”, kab.tv, 29.11.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: