O nouă zi – o nouă viaţă

Întrebare: Poţi să dai un exemplu exterior al echilibrului spiritual şi unde se manifestă?

Răspuns: Nu, deoarece lumea noastră nu este un exemplu al echilibrului forţelor spirituale.

Nu este nimic spiritual în lumea noastră. Este necesară doar pentru a aduce o persoană la unitatea interioară. Prin urmare forţele negative izolate lucrează aici. Nu există forţe pozitive, deşi ele lucrează uneori, iar asta este doar într-o stare inversată, pentru a ne aduce la recunoaşterea corectă că „Nu este nimeni în afară de El”.

Întrebare: Poate este posibil să vezi asta într-un exemplu al unei familii unde, pentru moment, conduce armonia şi iubirea, însă toată lumea îşi aminteşte de certurile şi dezacordurile care s-au întâmplat ieri sau alaltăieri?

Răspuns: Nimic nu este uitat. Totuşi, dacă ambii soţi se echilibrează conştient şi amândoi au o aspiraţie clară spre conexiunea corectă, deoarece înţeleg că este rău de ambele părţi şi că, relativ la aceasta, este un anumit fel de bine şi ei vor să le echilibreze, atunci ei pot neutraliza răul şi să-l menţină sub control. Asta este mai mult sau mai puţin modul în care există sistemul spiritual.

Comentariu: Tu deseori dai exemplul relaţiei tale cu soţia ta. Dacă aţi avut o ceartă seara, atunci de dimineaţă voi nu vă mai amintiţi şi nu vorbiţi despre asta.

Răspuns: Nimic de genul ăsta. Următoarea dimineaţă eu îmi amintesc totul şi la fel şi ea. Totuşi noi ne-am decis că vom începe fiecare dimineaţă cu un nou început şi prin urmare ne comportăm ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Există un legământ între noi pe care încercăm să nu-l încălcăm. Asta este o muncă spirituală bună, serioasă. Ne-am pus de acord ca următoare zi să nu ne amintim de trecut. De îndată ce ziua s-a încheiat, ea a trecut.

Întrebare: Persoana înţelege că asta este bine pentru ea, că poate să depăşească toate problemele în modul ăsta?

Răspuns: Altfel nu poţi să menţii o căsătorie pentru atât de mulţi ani. Suntem căsătoriţi de 50 de ani!

Întrebare: De unde îşi poate lua cineva putere? De la Creator?

Răspuns: Nu. Aici ai nevoie doar de dorinţa pentru a menţine căsătoria. Trebuie să dezvolţi un anumit sistem al comportamentului.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 6/17/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: