Oamenii fericiți trăiesc mai puțin

Comentariu: S-au făcut mai multe studii despre fericire. Oamenii de știință susțin că persoanele fericite și lipsite de griji trăiesc mai puțin decât cei sumbrii. În același timp, mai multe studii conduse de Yale, Universitatea Denver și de Universitatea Evreiască din Ierusalim indică faptul că de fapt cărțile despre fericire produc opusul. Cititorii a unor astfel de cărți obțin foarte multe informații și încep să urmărească fericirea, însă această goană nu conduce la succes și ei încep să se simtă chiar mai rău.

Răspuns: Căutarea fericirii duce într-un final la mizerie, dacă cel care o caută nu poate obține fericirea. Dacă cineva se simte chiar și un pic nesatisfăcut, el deja devine mizerabil.

Dacă fericirea ar pogora într-o călătorie la pescuit în weekend, sau cumpărând un bilet la un meci de fotbal, ar fi posibibila obținerea fericirii, ar fi la îndemână. Însă dacă alergați după o fericire transcendentala, ea poate fi găsită, este posibil, dar este neclar cum să o obțineți.

Din perspectivă ego-ului, întreaga noastră viață este o goană complet goală, deoarece fericire ne tot ocolește. Alergăm după ea, dar ea se îndepărtează tot mai mult. Noi continuăm să o urmărim și ea se îndepărtează chiar și mai mult. În felul acesta, viața noastră se sfârșește, fără să obținem fericirea.

Prin urmare, sunt foarte multe lucruri care satisfac oamenii în ziua de azi: droguri, sporturi sau tentații ca programe pe internet sau TV, nu este nicio nevoie să urmărim fericirea. Cineva poate privi un joc de fotbal sau un program și să se simtă fericit.

Mai mult, opinia publică are aceeași credința că fericirea este chiar la îndemână noastră. Într-o zi bei ceva după muncă, următoarea zi te poți întâlni cu niște prieteni și în altă zi poți ieși afară să te distrezi alături de copiii tăi.

Asta înseamnă că viețile noastre sunt aranjate în așa fel încât o persoană să se simtă satisfăcută și să se simtă bine fără nicio problemă. Este la fel ca și cum ai injecta diferite droguri oamenilor, un drog emoțional, spiritual sau informațional. Asta îi oferă persoanei oportunitatea de a se calma fără să fie nevoită să se gândească la lucruri mai mărețe.

Comentariu: Totuşi, există o lipsă în această teorie, deoarece depresia este în creştere.

Răspuns: Problema nu este că media încearcă să suprime orice dorință de la ceva sublim, ci pentru că ego-ul nostru își tot bubuie capul plângând: “Care este scopul?!” Aici mass media sunt invitați să-l lovească în cap cu un ciocan în așa fel încât să se coboare din nou.

Așa cum a spus Baal HaSulam, cel mai important lucru pentru noi este să: “sa plutim în necunoștință în cursurile vieții așa cum am făcut intotdeauna”, însemnând că o persoană vrea să-și ia gândurile de la această întrebare și să-și continue viață fără să se gândească.

Dar măsurile pe care le avem pentru a suprima egoismul nostru, sau împlinirile sale fixiste sunt limitate. Nu ne mai rămâne decât să ascultăm ce mormăie despre sensul vieții. În acest caz, noi tot va trebui să răspundem la această întrebare corect, fără s-o înfundam cu tot felul de scopuri false.

Că rezultat, umanitatea se va trezi din falsele sentimente de euforie aduse de orice drog sau anti-depresant, ca un mare geamăt în jurul lumii, care cu siguranță o va conduce spre descoperirea adevăratului sens al existenței noastre.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: