Ocazia de a-ți alege destinul – partea 1

Întrebare: Uneori se întâmplă în viață anumite evenimente care te fac să simți că le orchestrează cineva, iar alteori ele par accidente absurde. În est există un concept de Karma și mai există un proverb în arabă care spune: „De ce e scris de Sus, omul nu poate scăpa”.

Este destinul nostru cu adevărat predestinat, ca un film care a fost filmat înainte sau este posibil să-l schimbi?

Răspuns: Întregul scenariu al vieții este deja scris dinainte, dar omul însuși poate determina în ce formă va coborî asupra lui. Până la urmă, omului îi este dată alegerea liberă, spre deosebire de minerale, vegetale și animale, care sunt sub controlul „destinului orb”, adică guvernanța înaltă, absolută din partea Naturii.

După teoria lui Darwin sau după alte programe, Natura împinge tot ce există înainte, prin procesul evoluției. Ființa omenească, spre deosebire de toate celelalte, își poate lua destinul în propriile mâini. Dacă nu face asta, atunci el trăiește ca animalele, sub controlul total al Naturii, incapabil să-și influențeze soarta în care totul este predestinat.

Reacționând instinctiv la toate întâmplările din viața lui, omul nu introduce nimic nou de la el. Dacă am studiat complet toate sistemele noastre fiziologice, psihologice și toate proprietățile noastre, atunci putem calcula deciziile și reacțiile noastre în orice situație din viață.

Este ca o mașină al cărei comportament este cunoscut dinainte. De aceea, nu mașina este aici în discuție, ci influențele externe pe care le primește, forțele care acționează asupra lui. Ce se întâmplă cu un om depinde numai de ele și nimic nu depinde de om însuși. Asta înseamnă că nu putem spune că el își definește destinul. Acesta este felul în care operează 99,99% din populația acestei lumi.

Dar, sunt oameni care sunt capabili să-și ia destinul în propriile mâini și să nu reacționeze instinctiv din egoul lor și din calitățile lor naturale, ci să se ridice peste natura lor și chiar să lucreze împotriva ei. Acesta este un comportament complet diferit în comparație cu toți ceilalți oameni obișnuiți.

Cu alte cuvinte, este posibil să ieși din acest determinism mecanic. Nu este simplu, dar este posibil și nu pe contul omului însuși, ci cu ajutorul unei forțe speciale care există în Natură, numită Lumina Reformatoare. Această forță începe să acționeze asupra noastră când ne dorim să ne ridicăm peste natura noastră, fiindcă în interiorul acestei naturi suntem cu toții roboți, acționând în interiorul unei mașini.

Dar, dacă atragem asupra noastră o forță specială care începe să ne dezvolte, obținem în plus înalta natură a dăruirii, a unității și a iubirii. Va fi un adaos la calitățile noastre și la programul vieților noastre. Programul se va schimba, deoarece intrarea s-a schimbat, fiindcă cer un nou program și vreau să merg pe o nouă cale, pentru a mă ridica la următorul nivel, la următorul grad al vieții.

Nu vreau doar o deviație de la curentul instinctiv care mă poartă din ziua în care m-am născut până în ziua morții, ci să trec prin viața mea pe o altă cale, să fiu sub o nouă guvernanță și să reacționez diferit, pentru a obține diferite rezultate. Ca rezultat, scap de destinul meu și de natura anterioară și mă transform într-un element activ al noii mele sorți.

Din Emisiunea KabTv „O viață nouă” 25/07/2017

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: