Omul este o ființă socială

Întrebare: Putem să trăim împreună cu alți oameni? De ce este atât de necesar să fim în contact cu alți oameni, dacă relațiile sunt atât de pline de dezamăgiri și durere?

Răspuns: Este imposibil să trăiești fără relații reciproce cu alții. Trebuie să conștientizăm faptul că depindem de alți oameni, că iubim să comunicăm, că ne pasă de opinia altora și de opinia lor față de noi.

Nu putem să fim satisfăcuți numai de canalele media și să comunicăm numai prin ele. Ne interesează ce se întâmplă cu alți oameni.

Suntem o creație socială a naturii și, astfel, nu avem altă alegere decât să fim creaturi sociale, așa cum ne-a creat natura și nu putem să scăpăm în locuri îndepărtate și să ne trăim viața acolo.

Trebuie să ne corectăm. Evadarea din societate nu ne va conduce către nimic și ne va face să ne simțim rău și inconfortabil. Există oameni care își cumpără o casă pe o insulă oarecare și își petrec întreaga viață fără să dorească să știe nimic. Câteodată își vizitează vecini sau contactează altă familie sau două și se stabilesc așa.

Desigur, depinde de caracterul omului, dar chiar dacă există astfel de oameni în această generație, nu vor mai există în următoarea generație, pentru că în ciuda dificultăților pe care le avem în comunicare, ne apropiem din ce în ce mai mult unul de altul, din generație în generație și, astfel, trebuie să găsim o cale pentru a stabili contactul corect între noi. Asta spune înțelepciunea Cabala.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 01.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: