Omul este un animal social

Întrebare: Cum înțelegi definiția că omul este un animal social egoist?

Răspuns: Egoismul ne este dat de la natură și pentru a realiza egoul, o persoană are nevoie de societate. Prin urmare, ea este o creatură socială.

Întrebare: Au fost cazuri când un copil a fost crescut de o haită de lupi sau alte animale și mai târziu nu a putut să se întoarcă la viața în societate și să devină o persoană în toată regula. Ce este special în legătură cu mediul nostru care ne face oameni?

Răspuns: În mediul uman, din generație în generație, noi dezvoltăm legi noi de comutație și începem să ne transformăm pe noi înșine ca să devenim un produs al societății.

Deoarece acesta este un produs artificial al condiției noastre, animalele nu pot intra în comunitatea noastră. Ele pot trăi lângă noi și cumva să înțeleagă locul lor, simțind după nivelul lor egoist mic ce este benefic pentru ele și ce nu este.

Cu toate acestea, o persoană care este obișnuită să perceapă mediul ca o comunitate animală deoarece el a fost născut sau crescut printre animale pierde abilitatea de a se adapta la societatea umană. Prin urmare el trebuie să fie crescut de oameni.

Instinctele derivate din natură nu pot compensa pentru contactul cu mediul social în care el mai tărziu cade. Nu contează cine ar putea fi singur, dacă el nu a dezvoltat contacte sociale literalmente de la naștere, simțind mama sa, familia și așa mai departe, atunci el nu va putea să compenseze pentru ele pe deplin.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 4/30/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: