Omul Într-o Lume Interconectată, partea a 5-a

Natura este un Profesor Strict

Întrebare: Baal HaSulam scrie că loviturile naturii apar exact în conformitate cu nivelul de dezvoltare a societății. Adică, pe măsură ce societatea se dezvoltă, natura ne corectează.

Cum diferă corecția curentă de ceilalți viruși și cataclisme de acum 100 de ani?

Răspuns: În concordanță cu dezvoltarea noastră, primim din ce în ce mai multe lovituri din partea naturii. Ni se pare că natura ne pedepsește. Dar nu este adevărat. Ne învață, ne arată la ce nivel și în ce măsură greșim. Ne abatem de la efortul de integrare între noi și de unificare cu imaginea globală a naturii.

Se dovedește că suntem, în general, incapabili, participanți neștiutori ai naturii. Nu înțelegem ce ar trebui să facem. Sau înțelegem, dar nu vrem să o auzim.

Ca urmare, natura întotdeauna îndreaptă un deget spre noi, ne aruncă greșelile în nas dar se pare că nu le vedem. Se dovedește că cei mai de succes dintre noi par a fi cei care observă cel mai puțin aceste greșeli, cărora nu le pasă de neconcordanțele unei persoane cu lumea din jurul lor. Ei fac totul în felul lor și, în același timp, în înțelegerea altora, ei sunt considerați cei mai de succes.

Comentariu: Dar natura încă ne împinge către parteneriat, cooperare, solidaritate. Vedem că atunci când apar unele cataclisme, oamenii încep să se trateze reciproc mai sensibil și cu blândețe.

Răspunsul meu: Nu pentru că realizează ceva, ci din necesitate. Și de îndată ce starea amenințătoare a trecut, se întorc imediat unul împotriva celuilalt.

Întrebare: Cum ne poate conduce natura către solidaritate, către relații sensibile, dacă loviturile nu ajută? Care este rostul lor?

Răspuns: Natura ne conduce totuși să vedem cât de integrală este și să simțim, prin analogie cu ea însăși, cât de integrali ar trebui să fim.

Întrebare: Deci, natura încă ne cere ca ființe umane și coroana creației, să recunoaștem acest lucru pe cont propriu și să dorim a ne conecta unul cu celălalt în mod sensibil?

Raspuns: Da. Pentru a ne uni la cel mai înalt nivel, creăm un sistem în care simțim toată forța internă, forța de conducere a naturii și devenim la fel ca ea: etern, perfect și obținem totul.

Întrebare: Deci, ar trebui să existe un fel de resetare a valorilor în societate?

Răspuns: Bineînțeles. In fiecare dintre ele.

Din „Post-Coronavirus Era” de la KabTV, 16/04/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: