Opoziția la unitate, Partea 10

Nu este ușor să fii purtător al unei idei spirituale

Baal HaSulam, „Ultima generație”: Evreii ar trebui să prezinte în fața neamurilor o noutate în înțelepciunea religiei, în dreptate și în pace. În faptul că majoritatea neamurilor sunt discipolii noștri și această înțelepciune ne este atribuită numai nouă, iar acest lucru se așteaptă de la întoarcerea în Țara lui Israel.

Nu ar trebui să credem că evreii diferă de alte neamuri prin IQ-ul lor, prin numărul de premii Nobel, premii Oscar, etc. Diferența este că sunt purtători ai unei idei cosmice la care trebuie să ajungă întreaga umanitate. Aceasta este exact ceea ce ei trebuie să descopere în ei înșiși folosind Înțelepciunea Cabala și apoi să o explice, să o prezinte, să o dezvăluie tuturor neamurilor lumii.

Comentariu: Apropo, ceea ce scrie Baal HaSulam este adesea folosit de antisemiți.

De exemplu: pe de o parte evreii l-au dat pe Isus în lume, iar pe de altă parte, acest lucru s-a transformat în Inchiziție. Pe de o parte, l-au dat pe Marx, iar acest lucru a dus la represalii. Dr. Freud a vorbit despre relații sexuale libere, iar SIDA a izbucnit. Evreii au inventat bomba atomică etc.

Răspunsul meu: Tot binele și tot răul din lume vine prin evrei, deoarece ei sunt purtătorii proprietății conexiunii. Dar, deoarece asta se manifestă într-o cochilie egoistă, se simte ca fiind ceva rău.

Din KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 29/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: