Opoziție față de unitate, partea 9

A fi ales este determinat de viață

Întrebare: Diferite mișcări în poporul evreu au o percepție diferită a termenului “Poporul ales al lui Dumnezeu”. Unii dintre ei cred că îndeplinirea preceptelor religioase este suficientă și, prin urmare, ei aduc bucurie Creatorului.

Alții susțin că evreii au dat lumii economiile, moralitatea, știința și arta, iar în asta noi suntem aleși. Adică Creatorul ne-a dat creier, iar prin asta noi aducem beneficiu întregii lumi.

Totuși alții încearcă să elimine acest concept al poporului ales în orice mod posibil susținând: “Noi suntem ca toți ceilalți. Nu este niciun asemenea lucru precum un popor ales”.

Iar Cabaliștii susțin că poporul ales al lui Dumnezeu este pentru a învăța pe toată lumea unitatea corectă.

Cum poate să înțeleagă o persoană ce înseamnă să fii un popor ales?

Răspuns: Eu cred că nu este nevoie să te gândești prea mult la asta. A fi ales este determinat de viața noastră din generație în generație.

Deși umanitatea avansează, se dezvoltă, devine mai rezonabilă și înțelege că nu este nimic din poporul ales în noi, noi simțim în mod implicit că suntem separați de toată umanitatea, că suntem aleși. De bine sau de rău, nu contează, însă suntem. Nimic nu poate fi făcut în legătură cu asta.

Particularitatea noastră este că trebuie să aducem lumii un sens spiritual mare, etic, cosmic: de ce existăm și ce trebuie să realizăm.

Dar pentru a realiza această sarcină noi înșine trebuie să dobândim, să revelăm sensul existenței întregii umanități și a poporului evreu în umanitate: ce scop trebuie să realizăm, ce rol să jucăm, cum să răspândim această cunoaștere și cum să aducem umanitatea cu noi.

În principiu, asta este exact ceea ce așteaptă umanitatea de la noi. Să speram că noi înșine vom deveni conștienți de asta și vom putea să explicăm asta altora.

De pe KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 7/29/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: