Orașe: creștere în înălțime sau pe lățime?

720Întrebare: Astăzi, 55% din populația lumii trăiește în orașe. Acest număr continuă să crească. De ce crezi că oamenii sunt determinați să se afle în mediul urban? Aceasta a fost tendința de-a lungul istoriei.

Răspuns: Pe de o parte, efortul de a se muta în orașe este legat de industria serviciilor. Pe de altă parte, oamenii sunt atrași de comoditate, de tot ceea ce este oferit ca utilități și de orice altceva.

Dar observăm și acum tendința opusă: oamenii părăsesc orașul, își obțin propriul teren, proprietate privată, se ocupă de grădini, lucrează pământul și cultivă plante.

Este posibil să fim în vârful migrației urbane, dar cred că aceasta este o tendință temporară care nu va prevala pentru mult timp. Dacă putem oferi cuiva tot felul de servicii la distanță de oraș, el va fi de acord cu bucurie din cauza aerului curat, a liniștii și a altor avantaje.

Tendința de a părăsi orașele a început deja. După primul val de pandemie, mulți oameni nu vor să se întoarcă la serviciu, vor să lucreze de acasă. Copiii nu prea vor să meargă la școală.

Există multe avantaje în a trăi puțin izolat de ceilalți, dar, în același timp, este dotat cu tot ce poate oferi un oraș mare. Depinde de transport, comunicații și infrastructura rutieră.

Întrebare: Credeți că pandemia a adus această atitudine față de orașele mari?

Răspuns: Oamenii au realizat pur și simplu că pot primi servicii fără a fi prinși în „cușca” unei clădiri înalte. Pot trăi în siguranță „la sol” chiar și la o mică distanță de zece metri de ceilalți. Cred că Pământul va fi populat în lățime, nu în înălțime.

KabTV „Conversațiile” 09.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: