Pace adevărată, decât un calm temporar

Întrebare: Este posibil să obținem aceeași stare echilibrată, armonioasă, la care ne aduce studiul Cabala, prin plecarea în concediu și odihnă?

Răspuns: Atâta timp cât o persoană nu este suficient de dezvoltată, poate să meargă în vacanță și să fie satisfăcută. Călătorește departe de oraș, părăsindu-și locul de muncă, competiția, deconectându-se de știri și calmându-se.

Dar noi vorbim despre oameni care au devenit conștienți că sunt dominați de forța egoistă.

Aici, o vacanță nu va ajuta pentru că omul simte că nu poate să se odihnească în pace. Nu poate scăpa de gândurile că viața sa goala îi alunecă printre degete, că se va termina fără niciun beneficiu.

Omul devine disperat de faptul că nu se poate realiza în viață. Nu se poate odihni pe un șezlong la piscină sau la mare. Egoismul, dorința de a primi, arde în el, nelăsând-ul să se odihnească. Nu vede unde ar putea să se împlinească. Viața sa este goală.

Vedem că astăzi, această dispoziție este foarte comună, judecând după cantitatea de droguri și antidepresive pe care le consumă oamenii. Toată lumea suferă, dar mulți au ajuns deja la realizarea faptului că putem să trecem peste acest punct mort.

Aici, le putem explica că există o soluție, nu doar o suprimare sedativă, temporară, a forței rele, lăsând corpurile noastre animale să se odihnească ca o pisică ce stă tolănită la soare și nu se gândește la nimic.

Metoda Cabala ne permite să descoperim forța pozitivă a naturii și să stabilim echilibrul între cele două forțe, negativă și pozitivă, combinând plusul cu minusul în sine. Atunci când plusul și minusul ajung în echilibru, atunci între ele descoperim lumea spirituală, o dimensiune superioară, stare noastră următoare, lumea viitoare.

Apoi ne vom vedea nu în această lume, stând tolăniți pe plajă sub soare, lângă mare, nu înconjurați de obiecte materiale ca pietre, animale și oameni, ci într-un câmp de forțe care ne guvernează lumea. Ne ridicăm la nivelul acestor forțe și aici găsim sursa fericirii și împlinirea.

Din emisiunea de pe Kab Tv ”O viață nouă” din 18.12.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: