Pe cine ar trebui să învinuim?

Baal HaSulam: „Arvut (Garanţia reciprocă)”: Se spune despre actele unui individ din Israel că el cântăreşte întreaga lume la o scară de merit.

Întrebare: Ce înseamnă să cântăreşti întreaga lume la o scară de merit?

Răspuns: Aceasta înseamnă că îmi pasă de oameni şi nu învinuiesc pe nimeni, decât pe mine însumi, şi iau asupra mea corectarea lor. Desigur, Lumina superioară este necesară pentru a face acest lucru, dar eu sunt cel care ridică MAN şi face munca care va corecta lumea.

Dacă ne uităm cu adevărat la lume, cu toate ororile sale, ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce urmează să vină, atunci trebuie să recunoaştem că acesta este modul în care se comportă dorinţa de a primi coruptă, deoarece este în ascundere. O pot corecta, să o iluminez un pic cu Lumina care reformează. Aşa ar trebui să fie atitudinea mea faţă de tot ceea ce s-a întâmplat în lume, începând din cele mai vechi timpuri până astăzi.

Acesta este modul în care Cabalistii o văd. Prin urmare, este greu pentru ei să se identifice cu publicul, cu oamenii religioşi care au blamat toţi răufăcătorii din lume de-a lungul istoriei. Până la urmă, acestea sunt „marionete” care împlinesc dorinţa generală de primire a umanităţii. Ce se poate face atunci când Lumina este opusă vasului şi nu exista niciun Masach (ecran), între ele, deşi ar trebui să existe deja unul, atunci când sistemul care le echilibrează lipseşte, atunci când „adaptorul” lipseşte?

Când Lumina şi vasul se apropie unul de altul, ele creează un „scurt circuit” între ele, ceea ce aduce războaie şi alte dezastre. Acest lucru se datorează faptului că întunericul este revelat, abisul care este între cele două contrarii. Atunci când un Cabalist se uită la acest lucru, el înţelege motivul pentru tot ceea ce se întâmplă. El încearcă să facă tot ce poate, dar el, de asemenea, vede că nu există niciun sens în a învinui raufacatorii pentru acţiunile lor.
Noi nu trebuie să ne rugăm pentru moartea păcătoşilor, ci ca ei să fie corectaţi.
Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 06/06/12, „Arvut (Garanţia reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: