Pe drumul către credință

562.02Întrebare: Este credința o simţire a Creatorului? Te cred pentru că ești mare și puternic în ochii mei?

Răspuns: Nu, nu este deloc aceeași credință, cea despre care vorbește înțelepciunea Cabalei. În înțelepciunea Cabalei, termenul „credință” înseamnă caracteristica dăruirii, caracteristica Binei. În timp ce, în înțelepciunea Cabalei faptul că doar mă crezi nu este luat în considerare, deoarece nu are nicio bază, la fel ca în orice altă știință.

Întrebare: Vrei să spui, nu trebuie să te cred?

Răspuns: Aceasta este treaba ta.

Întrebare: Dar deseori se întâmplă ceea ce spui. Și te cred.

Răspuns: Pentru că, prin cuvintele mele, conectez în tine concepte anterioare, care nu puteau fi conectate. Și acest lucru este plăcut, calmant și eliberator pentru tine.

Legătura și conexiunea contrariilor care apar în tine pentru că mă asculți îți oferă o conexiune cu mine. Prin simțurile voastre egoiste, începeți să simțiți că merită să mă ascultați, deoarece într-un fel ca acesta am pus în voi concepte care anterior nu erau capabile să fie conectate, care nu se puteau completa reciproc.

În timp ce acum, ele se completează reciproc și crezi că ai încredere în mine. Dar aceasta nu este credința despre care vorbim.

Credința este caracteristica lui Bina care poate fi atinsă numai de sus, prin dăruirea luminii. Lumina superioară vă conferă egoismul și începeți să simțiți în el o caracteristică opusă lui, dorința de a dărui, de a împlini pe cineva. Aceasta este ceea ce se numește credință.

Și aceasta nu este aceeași credință despre care vorbesc religiile. Înțelepciunea Cabalei nu funcționează prin intermediul unor astfel de lucruri.

Întrebare: Rezultă că mai am un drum lung de parcurs pentru a ajunge la adevărata credință?

Răspuns: Ce diferență face asta? În orice caz, eşti pe cale.

Din  emisiunea de pe KabTV “Fundamentele Cabalei” din 22.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: