Pendulul Lumilor Superioare

Intrebare: Daca Lumina cladeste dorinte (Kelim, vase), atunci de ce ramanem in aceeasi stare a Infinitului si doar o dezvaluim?

Raspuns: In procesul de crestere si coborare, de Sus in jos, Lumina a creat toate starile coborarii (“treptele”spirituale) in asa maniera incat dezvoltarea si ascensiunea sunt determinate de impactul “treptei” corespunzatoare, sau gradul spiritual din noi si nu prin impactul Luminii. Lumina actioneaza, insa de una singura, daca este fortata sa faca asta.

Aici sta intreaga esenta a constructiei sistemului Lumilor Superioare. Sistemul a fost spart in bucati ca sa fie plasate obstacole in calea influentei Luminii asupra dorintelor, asa incat, nevoia specifica din partea dorintei ar deschide pasajul pentru actiunea Luminii.

In starea initiala, tu si eu  apartinem Infinitului, insa nu ne percepem unul pe altul, caci suntem in proprietati diferite. Coborarea in aceasta lume este construita din aceste conditii, asa incat sa-I permita omului sa se intoarca in Lumea Superioara, pe cont propriu. De fapt, intregul scop  al coborarii, de Sus in jos, sta in ascensiunea independenta a omului, de jos in sus.

Nicio persoana nu intreprinde vreo actiune prin propriile puteri, insa o trezeste prin formarea unei dorinte pentru acea actiune. De indata ce dorinta de inaltare mai sus este formata, ea activeaza o ascensiune la urmatoarea treapta.

Astfel, o persoana dezveleste gradele anterioare ascunse. Ea cauta formele vointei de a darui  (formele daruirii pentru Creator) si daca formele obtinute se potrivesc gradului spiritual superior, ea trezeste fortele corectiei si ascede in concordanta cu principiul “Fa-ti dorinta egala cu a Lui, asa incat El sa actioneze asa cum doresti tu”. Apoi, Zivug (cuplarea spirituala) are loc.

Din  Lectia zilnica de Cabala10/1/10, „Prin carnea mea il voi vedea pe Creator”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: