Pentru prima oară în istorie

Întrebare: Simt că vom atinge cele mai mari impresii fiind în centrul grupului. S-ar putea ca un prieten să caute noi moduri de a merge spre grupul central? Faptul că grupurile mici sunt îndepărtate este util pentru avansarea lor?

Răspuns: Suntem primul sistem al lumii care se reconstruieşte după ce a trăit toate fazele istorice anterioare de dezvoltare spirituală a umanităţii.  Toate acestea se întâmplă pentru prima oară. Nu avem nici o experienţă precedentă, astfel nu ştim ce ar trebui să facem exact şi cum să răspundem la tot ceea ce se întâmplă. Pe de o parte, asta ar putea să fie un lucru bun, dacă grupul nostru central s-ar consolida. Nu este nici o îndoială că, dacă ar fi mai puternic şi mai mare, aceasta s-ar reflecta asupra tuturor celorlalte grupuri din întreaga lume.

Totuşi, pe de altă parte, trebuie să ne angajăm în diseminare, peste tot în lume, acum. Deci, trebuie să susţinem toate grupurile şi dezvoltarea lor în lumea întreagă. Faptul că ele nu sunt destul de stabile, pentru moment, nu este o problemă. Există câteva grupuri slabe, aşa cum există grupuri foarte puternice, dar noi trebuie să continuăm dezvoltarea noastră. Înţeleg îndoielile pe care le au oamenii care locuiesc departe şi dorinţa lor de a fi în grupul central şi de a veni aici. Personal, aş fi bucuros să îi văd alături de mine, ca o mamă care vrea ca toţi copiii săi să fie alături de ea, indiferent dacă sunt mari sau mici.

Totuşi, chiar în Israel, oamenii nu se pot muta din oraşele lor spre grupul nostru, datorită diferitelor circumstanţe. În plus, ei văd avantajele de a trăi departe de grupul central, o oarecare independenţă. Totuşi, dacă o persoană decide să se mute şi noi ştim că ea este un student serios care a fost cu noi ceva timp, noi nu o respingem, în niciun fel. El este prietenul nostru şi locul său este cu noi.

Din discuţie privind grupul şi diseminarea, 20.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: