Percepţia realităţii: trup şi suflet

Întrebare: Ce înseamnă trup și suflet?

Răspuns: Înainte de a vorbi despre trup și suflet, trebuie să înțelegem cum ne percepem pe noi înșine și realitatea noastră. Simțim totul în același fel în care funcționează un televizor. Există forțe electrice care funcționează în interiorul acestuia, și apar vectori pe ecran care creează o imagine pe care o percepem noi.

Același lucru se petrece în mintea noastră. Așa cum a spus Baal HaSulam, există un ecran în mintea noastră în care sunt vectori de forțe în mișcare care prezintă imagini diferite pentru noi. Totuși, acești vectori sunt forțele noastre interne care reliefează imagini ale lumii acesteia pe fundalul Luminii albe.

Acest principiu al percepției realității este de asemenea caracteristic lumii spirituale. În definitiv, dacă luăm în calcul legătura dintre vectorii de altruism în locul celor de egoism, vom recepționă o imagine a lumii spirituale, ceea ce înseamnă că tot ce percep eu în dorințele mele egoiste formează imaginea lumii noastre pentru mine și tot ce încep să percep prin dorințele altruiste, dacă le obțin, se numește imaginea lumii spirituale. Această este diferența.

Există organisme în lumea noastră pe care le simțim că fiind ale noastre și ca forțe independente, deși sunt și vectori, forțe care ne provoacă în simțuri sentimentul de ceva călduros și viu. Numim sufletul, o forță virtuală care reanima corpul, și ambele sunt forțe care prezintă imagini a acestei lumi pentru noi.

În ceea ce priveşte lumea spirituală, dacă descriem totul prin forțele altruiste și nu prin cele egoiste, trupul nostru spiritual va deveni o dorință de a dărui care e opusul dorinței actuale de a primi, și forța care reanimă (adică sufletul) va deveni o forță a iubirii și dăruirii, nu forța prin care primesc pentru mine însumi așa cum este acum. Dar o persoană care nu a dobândit această forță și se află în fază intermediară, nu poate înțelege acest lucru.

Înțelepciunea Cabala nu dovedește nimic. Această metodă învață omul cum să vadă că realitatea este mai complexa, că felul în care te simți azi este doar o mică parte din întreg. O persoană care implementează metodă Cabală își dezvoltă simțurile până când poate să prezinte imaginea lumii spirituale pe fundalul Luminii Superioare prin ajutorul forței dăruirii. Apoi, el poate există în lumea noastră și în lumea superioară în același timp.

Din emisiunea de Cabala în limba ruă din 20.12.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: