Permite Creatorului să lucreze asupra ta

Întrebare: Chiar de la începutul lecţiei, simt că duc o bătălie cu mine însumi pentru a ţine intenţia, dar eşuez în mod constant. Cum pot spera să înving vreodată această bătălie?

Răspuns: Deoarece mă întrebi pe mine, îţi voi spune doar un singur lucru: Dacă o persoană nu se conectează la grup, învăţător şi studii, folosind orice mijloc posibil, nu va supravieţuii. Numai răbdarea şi perseverenţa poate ajuta… Se ţine de asta cu dinţii, o persoană trebuie să îşi determine locul şi să avanseze împotriva egoului său.

Dacă eşti aici şi eşti în mod constant nefericit, dorind să scapi în fiecare minut, dar totuşi rămâi, fi recunoscător măcar pentru asta. De fapt, asta este deja un fel de conexiune. Nu este important că eşti gol şi privat de toate, aşa cum este scris despre Regele David. Totuşi, ai o oarecare conexiune cu Tora.

Nimic nu poate fi făcut. Nu înţelegem în ce măsură trebuie să facem munca interioară. Nu putem vedea asta. O persoană se judecă constant. Uită că are de a face cu Creatorul.

De fapt, Creatorul îţi dă toate astea. El doreşte să ia din tine toată încăpăţânarea, toată mândria, prostia şi muţia din minte şi din inimă. El te trage în direcţii variate, nelăsându-te singur nici măcar un minut.

Permite-i Lui să lucreze asupra ta. Ce poţi face? Cât va dura? Cât cât poţi rezista mai mult, cu atât mai repede îşi va face El treaba. Totuşi, dacă eşti incapabil să rezişti şi în fiecare minut ţipi, Ah, nu! Numai asta nu! El îşi uşurează influenţa Sa, deoarece El merge alături de tine. Reiese că avansezi foarte încet.

Abilitatea de a îndura este totul. El îţi revelează cine eşti, în măsura în care tu ai răbdare atunci când nu vezi asta, dar eşti în stare să depui mult efort pentru a sorta toate aceste lucruri în mod corect. Pentru ce sunt? De ce? De unde? De la Cine? Ce să fac acum cu ele?

Dacă investeşti cu adevărat toată puterea în asta, atunci vei avansa. Dacă nu, vei continua să avansezi mai puţin. Totuşi, în orice caz, toată lumea care există în aceste graniţe avansează. Durează ani, dar asta este calea. Câteodata, durează de la 10 la 20 de ani, dar şi ce? Ce înseamnă asta în comparaţie cu Universul care există de 15 miliarde de ani?

Strămoşii tăi, acum o sută de mii de ani, vânau animale pentru a găsi hrană şi nu se gândeau la revelarea lumii spirituale, a Creatorului, pe toată durata vieţii lor de 20 sau 30 de ani. Doar uită-te prin câte reâncarnări ai trecut deja şi numai acum ai oportunitatea să le realizezi cu adevărat. Toatea reâncarnările anterioare îşi ating acum realizarea.

Din partea a doua a  Lecţiei zilnice de Cabala 11/29/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed