Perturbarile Pot Fi Diferite

Intrebare: Atunci cand vreau sa trec un examen sau sa-mi gasesc o slujba, ma „rog” automat cu pasiune sa reusesc. De ce nu intampla asta si pe calea catre Creator?

Raspuns: Sa vorbim altfel, cand ai cu adevarat un motiv sa te intorci catre Creator?

Sa spunem ca ti se intampla ceva neplacut. De exemplu, cineva te-a insultat, atat de serios ai prefera sa dispari si sa nu te gaseasca nimeni. In acelasi timp, te simti neputiincios. Si in aceasta stare, primesti „de sus un cadou”, incepi sa simti ca nu exista nimeni in afara de El si ca totul s-a intamplat cu un motiv, trebuie doar sa te intorci spre El si sa il rogi ca asa ceva sa nu se mai intample.

Te intorci spre El cu aceasta ruga si dintr-o data te simti rusinat: „Ce vreau de fapt? Sa evit ghinionul? Sau sa fiu cu Creatorul? Las frica si rusinea sa ramana daca doar asa imi mentin conexiunea cu El”.

In acest fel avansam: Avem nevoie de frica, pe care nu o putem gestiona, care vine din dorintele noastre egoiste, si apoi vom avea cu adevarat nevoie de Creator.

Sunteti pregatiti pentru asta? Vreti ca aceste lucruri sa se intample? Fara rezerve si concesii?

Intrebare: Deci nu putem scapa de aceste tulburari?

Raspuns: Alaturati-va unui grup, si impreuna cu prietenii veti inainta cu viteza foarte mare. Pentru ca, atunci in loc de rusine si alte tulburari „animale”, veti primi alte tulburari cauzate de incapacitatea de a va iubi prietenii si de a va uni cu ei. Voi faceti eforturi insa nu puteti singuri sa ajungeti acolo.

Altfel spus, tulburarile sunt necesare deoarece nu va veti intoarce catre Creator atata vreme cat  veti considera ca exista si alta posibilitatea de a va conecta cu acesta. Doar totala neputiinta da nastere cererii catre El. Si asta inseamna ca trebuie sa va cresteti dorinta, straduindu-va catre unitate si ridicandu-va deasupra tuturor. Atunci veti descoperi ca puteti obtine orice in afara de asta. Si diferenta dintre ceea ce dorim si realitate va trezi strigatul catre Creator.

Intrebare: Ce anume trebuie sa se intample intr-un grup astfel incat situatia sa ajunga la punctul necesar?

Raspuns: Faceti toate eforturile posibile si obligati grupul sa va influenteze. Noi numim asta „garantia reciproca”.
Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 30/05/2012, “ Arvut (Garantia Reciproca)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed