Poate o persoană să-și controleze destinul?

Întrebare: Ce înseamnă să-ți controlezi destinul și este cu adevărat posibil să îl controlezi?

Răspuns: O persoană își controlează destinul în diferite zone: personal, public, cu statul, economic, politic, etc.

Dacă înțelegem că totul este mișcat doar de lumina superioară, forța superioară și numai pentru a ne dezvolta ca s-o simțim, s-o revelam în noi, înșine, să ne asemănăm cu ea, apoi, în măsura în care noi, înșine, începem să facem eforturi pentru a deveni ca forța superioară, vom urma o cale bună spre Ea.

Apoi, toate efectele sale asupra noastră nu vor fi percepute ca negative, dureroase și să ne forțeze să ne schimbam, ci ca pozitive, dorite și bune. Totul depinde de atitudinea noastră îndreptată spre forțele dezvoltării.

Întrebare: Un Cabalist știe ce poate să schimbe în viața sa și ce nu poate?

Răspuns: Practic, da.

Întrebare: Asta înseamnă că un Cabalist nu se duce unde el sau ea nu poate să schimbe nimic?

Răspuns: Din contra, el se implică în absolut tot. Adevărul este că el trebuie să participe în absolut toate acțiunile, în fiecare manifestare a forțelor naturii.

În același timp, el știe în avans ce poate să schimbe. Ce nu poate să schimbe este, de asemenea, o faptă activă, deoarece se abține. Însă, pe baza întregii game, a tuturor posibilităților de intervenție asupra lui, însuși, în natură, în societate, în familie, etc., el știe cum să acționeze, cum să ”recruteze” corect toate forțele naturii într-un moment, să le adune și să activeze această combinație.

Dar, din nou, în ciuda acestui lucru, noi trăim într-o lume care are nevoie de o corecție serioasă și fiecare din noi trece prin forme foarte serioase ale spargerii și este supus la o mare presiune. Noi trebuie să experimentăm toate greșelile pe noi, înșine, așa cum este scris că „Nu este niciun om drept pe pământ care să facă bine și care să nu fi păcătuit întâi”. Numai după trecerea prin toate stările păcătoase putem să ajungem la starea celui drept.

O persoană dreaptă este cea care a păcătuit și care astăzi înțelege cauzele și consecințele a tot ceea ce s-a întâmplat cu el sau cu ea, iar în măsura în care cineva învață din greșelile sale, poate deja să fie o persoană dreaptă.

Este imposibil pentru o persoană să fie amabilă, buna și înțeleaptă, dacă nu a trecut prin stările opuse acestora. Numai în măsură în care cineva a greșit, astăzi poate să fie drept.

De pe KabTV „Bazele Cabalei”, 11/20/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed