Porunca: “Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău”

610.2Întrebare: Prima poruncă spune: „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei”. Cine este Dumnezeu? Ce este?

Răspuns: Este cea mai înaltă, inteligentă, atotputernică, eternă, forță perfectă a naturii.

O atribuim doar naturii lumii noastre, pentru că nu vedem mai mult. De fapt, el umple totul, include întregul program al creației: începutul, scopul său, realizarea și sfârșitul său.

Toate acestea împreună sunt numite Creator și numai în raport cu noi.

Nu putem vorbi despre Creator, despre Dumnezeu, despre forța superioară, că El este atotputernic, etern sau să-I dăm orice epitete dorim. Oamenii trebuie să-L joace, discute, să se întrebe de ce sunt exact așa și nu diferiți, de ce sunt atât de mulți.

Prin urmare, fără să fim atenți la aceste nume, putem vorbi despre El, dar numai în relație cu noi înșine, așa cum L-au cunoscut și ne-au spus despre El marile suflete, cabaliștii.

Întrebare: Ca o consecință a poruncii „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău”, are loc actul Creației: „Și Dumnezeu a spus:„ Să fie lumină ”și a fost lumină”. Care este legătura dintre acestea?

Răspuns: Manifestarea Creatorului de sus în jos, în raport cu noi în actul Creației este manifestarea luminii din lumea infinitului, care își construiește un vas. Acest vas este creația originară.

Este încă departe de creația care ar trebui creată în cele din urmă, deoarece este ca o picătură de sămânță și încă nu este clar dacă se va dezvolta sau nu ceva din ea. Dar are aproape totul, cu excepția materiei. Prin urmare, trebuie să fie, ca să spunem așa, umplută cu tot ce este necesar.

Dar toate informațiile, absolut toate proprietățile Sale, tot ceea este numit „El Însuși” se află în acest vas.

Din KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed