Practica spirituală

Întrebare:  Ce este necesar pentru dezvoltarea sufletului? Cum se produce procesul? Cum poți să înțelegi și să simți că ești pe calea corectă?

Răspuns:  Pentru dezvoltarea sufletului este nevoie de un singur lucru: să înceapă să-l dezvolte prin apropierea de ceilalți. Pentru aceasta, de obicei, construim grupuri mici pe care le numim „grupuri de zece”, deoarece este de dorit ca grupul să fie format din zece persoane, dar poate fi și mai mic de zece. Iar prin apropierea unul de celălalt, în grupul de zece, oamenii încep să simtă anumite legi spirituale care operează în și între ei.

Aceasta este o stare foarte interesantă, fiindcă putem face din noi, înșine un laborator în care ne vom simți pe noi sub influența unei forțe speciale, a Creatorului.

Cu alte cuvinte, pe măsură ce începem să ne apropiem unul de celălalt, începem să simțim cum se manifestă Creatorul între noi și, pe măsură ce ne îndepărtăm unul de celălalt, simțim cum El se distanțează de noi. Creatorul se află în centrul acestui grup mic și astfel Îl putem defini, clarifica și revela. Această stare nu vine imediat, trebuie să o abordăm. Încercaţi!

Construind conexiunea dintre noi, în ciuda forțelor egoiste care ne îndepărtează, vom începe să o simțim. Este apropierea, mai presus de respingere, cea care va provoca un anumit sentiment al revelării a ceva în noi. Acest „ceva” va fi mesagerul realizării Creatorului. Este destul de complicat și nu vine imediat, dar este exact ceea ce este atelierul nostru pune în practică.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 7/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: