Pregatirea este cheia succesului in studiu

Intrebare: Cum trebuie un student sa se pregateasca pentru fiecare lectie?

Raspuns: Orice studiu incepe cu pregatirea si avem nevoie sa ii intelegem importanta. Sa ne pregatim pentru studiu inseamna sa clarificam ce vrem sa obtinem in urma studiului. Apoi, studiul devine modul prin care imi ating scopul. Pregatirea specifica determina directia in care avansez pe masura ce studiez. Din acest motiv pregatirea este mai importanta decat studiul, si asta trebuie sa stie studentul.

Intelepciunea Cabalei difera de stiintele din lumea corporala, unde directia este clara de la inceput. Doresc cunostinte si nimic altceva. De fapt vreau sa ma schimb ca sa ma alatur celorlalti. Intregul studiu este un mod de a atinge conectarea cu ceilalti, prin ei, impreuna cu Creatorul.

Am invatat tot felul de informatii in timpul studiului, dar nu am facut nici cel mai mic pas in corectarea mea interioara, iar asta inseamna ca studiul a fost fara rost. Ce a lipsit studiului a fost pregatirea corespunzatoare, intentia, scopul. Acesta este singurul mod de a evolua daca intentia a fost corecta. Cunoasterea in sine este lipsita de relevanta.

Unii oameni sunt atrasi de structura lumilor superioare si de actiunile lor. Altii sunt mai preocupati de aspectele psihologice, istorie si tendinte de dezvoltare. In orice caz, Cabalistii nu dau atentie cantitatii de cunostinte pentru ca „nu stiutorul invata“(Lo HaHacham Lomed). Totul depinde de felul in care folosim intelepciunea pentru corectarea sufletului

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 10/1/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed