Primirea iluminarii prin suferință

Întrebare: Este posibil să il descoperim pe Creator fără a studia dupa o metodă, cu un profesor și din cărți?

Răspuns: Este posibil, dar acest lucru este foarte dificil. Au fost din punct de vedere istoric Cabaliștii care au atins stări serioase și înalte fără studiu.

Unul dintre aceste cazuri a fost cineva care a atins lumea superioara când a fost într-un lagar sovietic. El a început să scrie în ebraică acolo, chiar dacă nu știa deloc aceasta limba. Se consideră că această carte a fost scrisă într-o limbă atat de înaltă încât nimeni nu o vorbește și nimeni nu o înțelege.

I-am arătat cartea sa lui Rabash profesorul meu, și acesta a spus că a fost o realizare spirituală foarte mare, dar este individuală, cum ar fi Cartea Psalmilor a regelui David.

Am fost uimit de modul în care o persoană care nu cunoaste limba ar putea scrie ceva de genul acesta. Rabash a răspuns că a fost urmarea marilor suferințe prin care a trecut, care au relevat lumea de sus pentru el, exprimandu-si sentimentele in scris.

Este necesar să se înțeleagă că noi existăm in lumea superioara, dar ne lipsește dorința pentru ea în timp ce pentru el, a existat un progres în lume superioară. A mai fost un caz al unei persoane care, de asemenea, a stat în celula unui lagăr de concentrare, și de la o dorință extraordinară și o mare suferință a început să simtă lumea superioara, cu toate că nu în mod clar. Dar simțea ca și cum totul l-a învăluit și l-a ținut. Aceasta este o primă senzație normală a lumii superioare, și este ceea ce el a descris într-o carte.

Când a ajuns in Israel, ceva mai târziu, ne-am întâlnit, dar toate senzațiile sale spirituale au dispărut. Ar insemna că, dacă ar fi rămas într-un lagăr, ar fi ajuns la o realizare mai mare. Din moment ce acest lucru nu s-a întâmplat, el va trăi această viață fără suferințe fizice. Dar a avut o iluminare acolo și posibilitatea de a descoperi lumea superioara ca urmare a unei stari de suferință.

Comentariu: Există mulți oameni care suferă și nu primesc o iluminare de genul asta.

Răspuns: Depinde de ce suferă. Dacă o persoană suferă pentru că este în căutarea sensului vieții, acest lucru s-ar putea încheia cu descoperirea unui fel de iluminare. Ne aflăm într-un ocean de Lumina Superioară, dar nu avem o dorință puternică pentru ea. Atunci când dorința apare într-o persoană, ea are un fel de vigilență și face un efort așa că va simți o iluminare mai mare.

Întrebare: Dacă o persoană ajunge la iluminare prin suferință, aceasta nu înseamnă că am fost creați să suferim?

Răspuns: Nu, o persoană se naște pentru a descoperi eternitatea, infinitul, perfecțiunea și armonia. Suferința nu este modul corect de a atinge lumea superioara, iar în cazul în care se întâmplă acest lucru, atunci contactul cu lumea superioara este temporară, deoarece in om nu se dezvolta dorințe permanente pentru spiritualitate. Eu nu sugerez, având în vedere exemplul pe care l-am dat, pentru că o iluminare temporară ca aceasta vine în momente de foarte mare dezamăgire și disperare, atunci când cineva vede în fața lui un întuneric absolut.

Aceasta se numește „iluminarea lui Malchut,” un abis care nu este un vid, nimic altceva decata răceală; este o stare în care toate substanțele par să înghețe în el. Aceasta inseamna ca omul s-a mutat la începutul creării universului.

Acest lucru este posibil deoarece fiecare dintre noi se deplasează într-o dimensiune atemporală. Stări ca acestea pot fi experimentat atunci când ego-ul dispare, dar ele nu dau nimic. În momentele de suferință intensă, omul poate simți un fel de detașare de ego-ul său, deoarece suferință îl împinge spre ea.

Întreaga lui ființă suferă și vrea să sară din corpul său, aparent pentru a opri existenţa. Într-o stare ca asta, el poate simți un pic de detașare, dar chiar dacă acest lucru este o stare de antimaterie, este departe de a fi spiritual.

Dacă doriți să realizati împlinirea conștientă printr-o forța mai înaltă, în mod corect și rapid, este posibil numai printr-o conexiune cu prietenii conform metodei cabaliste corecte. Toate celelalte metode sunt incorecte.

Din Lectia de Cabala în limba rusă 12/20/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: