Principalul lucru este să fiu capabil să mă schimb

Întrebare: Este corect să cerem mai mult de la prieteni?

Răspuns: Totul depinde de voi. A cere mai mult de la prietenii voștri este același lucru cu a cere mai mult de la Creator, Lumina Superioară care influențează Kli-ul. Se poate întâmpla ca răspunsul lor să pară opus așteptărilor voastre.

Trebuie să înțelegem că trăim într-o lume care se apropie fără încetare de corectare. ”Citind” în mod corect datele cu privire la acest subiect, ne vom apropia mai mult de Lumini și ne vom schimba conform lor. Dar, în loc să ne schimbăm liniar, ne vom schimba ciclic, deoarece vom trece prin cele cinci niveluri HaVaYaH în mod repetat. Totuși, nu știu exact cum trebuie să mă schimb. Dar, îmi aduc aminte mereu că, Creatorul îmi dă mai mult, de fiecare dată. ”Binele care face bine”, ”Nu este nimeni în afară de El”, El continuă să crească mai mare în fața mea.

Și ceea ce simt nu are importanță. Mă îndrept în direcția corectă atunci când vreau să știu unde este El în fiecare moment și să Îl mențin în vedere. Prin urmare, văd că scopul tuturor etapelor și stărilor este de a descoperi dăruirea Creatorului în fața mea, pentru ca El să devină cu adevărat mare în ochii mei. Asta se va întâmpla dacă sunt capabil să mă schimb.

De aceea, Baal HaSulam începe Shamati cu articolul ”Nu este nimeni în afară de El”. Trebuie să ne îndreptăm și să ne orientăm în acest mod: Lumina se dezvăluie tot mai mult și trebuie să găsim o cale de mijloc. Pe de o parte, ”Nu e nimeni în afară de El”, pe de altă parte, dorința mea care este opusă Lui, și la mijloc, construiesc atitudinea mea față de Creator, pentru ca să întăresc această formulă în mine.

În acest caz, mă schimb constant.

Cum? Nu pot schimba dorința mea și senzația mea. Ele vin în mod natural și nu mă înșel cu privire la asta. Principiile de ”Bine care face bine” și ”Nu există nimeni în afară de El”, de asemenea, nu se pot schimba. Dar pot construi intenția mea la mijloc, să o modific și să o corectez de fiecare dată, pentru a armoniza dorința mea cu măreția Creatorului.

Acest ”adaptor”, acest ”tampon”, pacificator între cele două contrarii, se numește credință deasupra rațiunii; avansez în funcție de asta.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 03.12.2010, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: