Principalul rezultat al anului trecut

962.3Întrebare: Este timpul să facem un rezumat al rezultatelor anului trecut. Ce s-a întâmplat? Marea Britanie a finalizat ieșirea din Uniunea Europeană; Joe Biden a preluat funcția de președinte al SUA; Naftali Bennett a devenit prim-ministru în Israel; utilizarea veselei de unică folosință nedegradabilă și a plasticului au fost interzise în Europa; inundații grave au avut loc în Europa de Vest și Centrală; au fost numeroase erupții vulcanice și cutremure în Indonezia, Haiti și așa mai departe; incendii au izbucnit în toată Europa, Rusia și Australia; și multe tornade au provocat pagube în SUA.

Jocurile Olimpice de vară au avut loc la Tokyo; Kabulul a căzut și controlul a fost transferat talibanilor; căsătoria între persoane de același sex a fost legalizată în Elveția; Angela Merkel a demisionat din funcțiile sale; coronavirusul a continuat și continuă și a dus la îmbolnăvirea a aproape 270 de milioane de oameni și la moartea a 5,3 milioane de oameni.

Cum ați rezuma efectele anului trecut?

Răspuns: A fost un an de exacerbări. Așa l-aș numi.

Și cele mai importante escaladări sunt între Israel și Statele Unite. Este foarte grav, până la punctul în care în curând vom fi în dezacord. Suntem deja în opoziție unul cu celălalt. Cred că există chiar și unii care nu sunt de acord cu existența noastră.

Singurul lucru pe care îl mai sper este că evreii din America își vor reveni încet în fire și nu vor fi atât de solidari cu Partidul Democrat, cu mișcările de stânga. Ei încă trebuie să realizeze că deși guvernul este numit „de stânga” și „democratic”, nu este democratic, nu este pentru democrație, nu este pentru popor.

Iar în ceea ce privește Israelul, trebuie să spunem că va fi mai rău, mult mai rău. Nu a fost nimic mai bun pentru Israel decât guvernul Trump. Și nu l-am apreciat, indiferent cât de mult am scris, am vorbit și am strigat despre asta. Nu s-a înregistrat. Evreii l-au trădat. L-am împins departe. Și doare foarte mult, și încă vom suferi mult din cauza faptului că a ieșit așa.

Va dura mult timp pentru ca evreii să învețe din asta, dar lecțiile vor fi foarte serioase, lungi și, mi-e teamă să spun, sângeroase.

Întrebare:: Este acesta principalul efect al anului trecut pentru dvs.?

Răspuns: Nu există alt rezultat, deoarece este legat de obiectivele dezvoltării lumii.

Întrebare:: Rezumând anul trecut, la ce vă gândeaţi, la dvs,  Israel sau la noi?

Răspuns: Nu. Mă gândeam la realizarea programului creației în timpul nostru, în ce fel se va realiza. Și din păcate, transformăm tot acest drum dintr-unul amabil, scurt într-unul sângeros, care în final va fi tragic, lung și dureros. Mai ales pentru noi, dar în principiu, și ca urmare pentru întreaga lume.

Întrebare: Aţi spus „drum”. Explicați atunci vă rog, de ce aceste două țări, sau una, parcă se află ca în centrul lumii?

Răspuns: Israelul este în centrul lumii. Nu pentru că eu sunt în el, ci pentru că este așa din motive obiective. Am văzut asta de-a lungul istoriei. Și în principiu, majoritatea oamenilor sunt de acord cu asta, cei care văd situația și privesc întreaga istorie prin prisma timpului și a evenimentelor. Totul este legat astfel.

Suntem în centrul evenimentelor, iar sarcina noastră este să conducem lumea către unitate și conexiune, dând un exemplu și trăgând pe alții după noi.

Iar noi nu facem asta. Prin urmare desigur, este vina noastră că lumea este în starea în care este acum. Va trebui să reparăm acest lucru și să continuăm să îl reparăm poate în moduri foarte, foarte neplăcute. Aceasta se numește „calea suferinței”.

Deci nu va exista nicio conexiune, vor fi despărțiri lungi, vor fi probleme pe termen lung, încăierare, războaie și neînțelegeri, dar până la urmă rezolvăm toate acestea. Și când noi adică evreii, mergem pe calea greșită, nu pe calea conexiunii, atunci desigur este rău.

Întrebare: Funcționează această formulă: rău pentru noi, rău pentru lume?

Răspuns: Lumea nu va fi mai bună. Lumea va fi la fel ca noi, doar într-o formă diferită. Dacă ne vor deporta, ne vor distruge, ne vor forța să eliberăm teritoriile și așa mai departe, atunci lumea va fi în cele din urmă acoperită de răni care sângerează. Va fi doar ca un animal vânat.

Ei bine, ce să faci? Suntem de vină pentru asta. Am scris despre asta, am vorbit despre asta și până la urmă ajungem la asta acum.

Întrebare: Ce este mai important pentru dvs., ca evreii să vă audă mai mult sau toate națiunile lumii?

Răspuns: Națiunile lumii, ar fi bine desigur, dar principalul lucru sunt evreii, deoarece totul depinde de ei până la urmă. În orice moment dacă se schimbă și înțeleg că ei sunt punctul central și că starea întregii lumi depinde de starea lor, dacă se unesc între ei, lumea va începe să se unească și se va putea preveni războiul.

Nimeni nu ne va ajuta. Americanii declară deja deschis că “nu participăm la planurile voastre”. Nici măcar nu vor să ne aprovizioneze cu avioane cisternă. Ceea ce înseamnă că nici nu vom putea ataca. Nu putem ataca Iranul, instalațiile sale nucleare, despre care ei spun deschis că ne sunt destinate. Ei nu o ascund.

Și nici americanii nu ascund că ne opresc orice ajutor. Și nu ne mai rămâne nimic de făcut. O să stăm aici și să așteptăm să cadă bombele atomice? Și acest lucru este destul de probabil.

Aceasta este ceea ce am adus asupra noastră prin noi înșine atât fizic, cât și spiritual. Nu căutăm conexiunea. Nu căutăm solidaritatea. Nu căutăm solidaritate între noi. Suntem un exemplu de respingere reciprocă, care nu există în nicio altă națiune.

Nicio națiune din lume nu poate arăta un exemplu de asemenea separare și divizare ca noi. Practic repetăm ​​aceleași războaie evreiești care au fost purtate de-a lungul istoriei în interiorul evreilor, unul cu altul

Comentariu: Când s-au prăbușit Templele.

Răspunsul meu: Acum este la fel.

Întrebare: Care este concluzia dvs. din toate acestea?

Răspuns: Concluzie: Aveți grijă, evrei! Aceasta este concluzia. Doar asta. Și de aceea sunt foarte pesimist cu privire la viitor! Oricine din lume devine din ce în ce mai convins că Israelul și evreii sunt doar o problemă, o tumoare malignă pe corpul lumii.

Comentariu: Dar în acest caz nu te oferi să îndepărtezi tumora, te oferi să o vindeci.

Răspunsul meu: Nu știu cum să o vindec. Cred că oamenii, națiunile lumii, țările, vor avea din nou același gând: „De ce am creat acest Israel? Și pentru ce există? Pentru noi este ca un ghimpe în ochi”.

Comentariu: Să spunem că acest gând apare. Acțiunea nu este despre distrugere, sper.

Răspunsul meu: Vor exista astfel de acțiuni încât vom fi alungați din toate cluburile și organizațiile internaționale.

Comentariu: Judecaţi în toate instanțele internaționale.

Răspunsul meu: Se întâmplă deja. Și se presupune că ne vom asigura că nu este așa, că totul este temporar și așa mai departe. La fel cum au făcut evreii în Germania nazistă înainte de a fi duși cu toții în lagărele de concentrare.

Comentariu: Dar aţi spus că este imposibil să distrugi această națiune.

Răspunsul meu: Ei bine vor mai rămâne câțiva oameni. vorbesc absolut serios!

Dacă un număr mare de oameni pot fi numai într-o astfel de discordie între ei, atunci pentru a-i aduce la niște relații mai mult sau mai puțin logice, corecte, nu va mai rămâne decât să le reduci numărul. Lasă-i să simtă cât de dependenți sunt unul de celălalt.

Întrebare: Să spunem că aud. Iată-mă, evreu, sau sunt reprezentantul altor națiuni, aud. Care sunt acțiunile mele? Nu vorbești doar de dragul de a vorbi.

Răspuns: Acțiunile tale vor fi dictate de ceea ce se va întâmpla cu aceste națiuni.

Întrebare: Dacă sunt evreu, care sunt acțiunile mele?

Răspuns: A arunca totul și a se angaja numai în conexiune: a aduna pe toți evreii cât mai mult posibil într-o singură simţire, o singură conștientizare că ei sunt un singur întreg și trebuie să se conecteze între ei, să învingă ura reciprocă și să obțină o stare aproape. ca iubirea.

Toate acestea le facem astfel încât, după ce ne conectăm împreună, să ne putem face munca adevărată, nu numai asupra propriei noastre conexiuni, ci și asupra conexiunii cu întreaga lume. Atunci va trebui să fim o lumină pentru națiunile lumii. Și va trebui să răspândim metodele de conexiune și unire a tuturor oamenilor din lume între ei.

Și ei se vor coace până atunci, pentru că vor mai fi atât de multe cataclisme, atât de multe probleme, încât cu greu am avea timp să le explicăm că toate acestea nu pot fi oprite decât prin relațiile noastre amabile reciproce, dacă ar veni de la evrei.

Comentariu: Nu vorbiți despre avantajul evreilor. Vorbiţi despre munca destul de grea pe care o au de făcut.

Răspunsul meu: Despre datoria lor față de întreaga omenire.

Iar ei nu simt asta. Omenirea simte acest lucru în pretențiile sale față de poporul evreu, iar poporul evreu însuși nu simte acest lucru. Și asta este problema. Cum pot fi scuturați acești oameni atât de încăpățânați, ca să se trezească. Se dovedește că în interior sunt doar înghețaţi, nemişcaţi, rămaşi aşa de multe, multe secole.

Nu știu cum să fac asta. Și de aceea, în ajunul anului viitor, sunt într-o stare de așteptări anxioase. Și nu văd ce bine se poate întâmpla anul viitor. Nu există premise pentru aceasta.

Comentariu: Și dacă eu, reprezentant al oricărei alte națiuni, aud asta și chiar mă enervează?

Răspunsul meu: Dacă nu aparțineți evreilor, atunci vă cer să puneți presiune asupra poporului evreu, să explicați tuturor ce v-am explicat eu. Și încercați să-i faceți pe ei, evreii, să înțeleagă necesitatea lor, rolul lor real în această lume, mai ales în timpul nostru, și să înceapă imediat să-l pună în aplicare, să se conecteze între ei, să arate un exemplu tuturor națiunilor lumii despre cum să ne unim. Și atunci lumea se va calma și va ajunge la starea ei corectă.

Acest lucru ar trebui explicat tuturor.

Comentariu: Totuși nu numai pe mine mă uimește, ci pe toată lumea că puneţi asta în prim-plan, în fruntea a tot ceea ce se întâmplă în lume! In lume!

Se întâmplă atât de multe în lume și puneți asta în fruntea a toate.

Răspunsul meu: Există o cădere liberă a întregii omeniri care se întâmplă în lume, într-o groapă morală, tehnologică, ecologică.

Comentariu: Și spuneţi că este din cauza noastră.

Răspunsul meu: Da. Pentru că nu creștem valoarea conexiunii. Numai asta contează!

Întrebare: Conexiune într-un sens simplu?

Răspuns: Conexiunea oamenilor între ei, pentru că în acest caz ei pot dezvălui forța superioară, o pot apropia de ei înșiși. Pe măsură ce ne unim, aducem forța superioară mai aproape de noi înșine și astfel dezvăluim tuturor existența noastră a tuturor într-o anumită lume nouă. Începem să vedem forțele care ne controlează. Este foarte important! Și atunci înțelegem unde trăim, pentru ce, cum să trăim și așa mai departe. Prin urmare, atunci când începem să ne unim, începem să dezvăluim manifestarea forței superioare dintre noi.

Întrebare: Această revelare chiar trebuie să vină la fiecare persoană? Pentru absolut toată lumea?

Răspuns: Va veni la fiecare persoană. Mai devreme sau mai târziu, în funcție de calitățile interne ale cuiva, dar va ajunge la fiecare persoană.

Comentariu: Intrăm în anul următor, care sunt dorințele dvs, vă rog?

Răspunsul meu: Să fiu auzit!

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 12/13/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed