Principiul sistemului holistic

Întrebare Principiul fundamental al sistemului holistic este că proprietățile întregului uneori nu sunt reduse la o sumă simplă a proprietăților părților. O echipă are, posibil, propria inteligență. Dacă iei zece oameni, apoi uniți, aceștia obțin mult mai multă putere decât fiecare dintre ei. Ce se adaugă cu o astfel de conexiune?

Răspuns: Se adaugă egoismul lor cu care anterior se respingeau reciproc iar acum sunt obligați să atragă pentru a se conecta între ei. Prin urmare, aici atât proprietățile pozitive, cât și cele negative funcționează pentru un plus. La urma urmei, ne ridicăm deasupra respingerii, începem să o folosim pentru acordul reciproc și, prin urmare, rezultatul este mai mare.

Întrebare: Să presupunem că am două kilograme de egoism, tu ai trei. Ne unim și nu avem cinci kilograme, ci mai multe. De ce?

Răspuns: Pentru că, după ce am decis să ne unim, fiecare dintre noi își depășește egoismul individual. Într-o cantitate simplă, sunt cinci kilograme de egoism și, totuși, dacă ne depășim ego-ul, atunci se produce o cantitate mult mai mare, o mare forță generală. Astfel, căutăm rezerve pentru a ne ridica deasupra noastră!

Cu alte cuvinte, primim energie suplimentară de sus și forțe suplimentare imense sunt adăugate egoismului nostru total pentru a ne ridica peste cele cinci kilograme și a ne uni. Deci, în loc de cinci kilograme, produce cinci sute.

Întrebare: O astfel de fuziune între noi ne duce la un nivel superior?

Răspuns: La un nivel complet diferit, calitativ nou!

Dacă oamenii sunt uniți senzorial, în ei se manifestă o putere specială de comunitate, reciprocitate, conexiune, care nu exista între ei înainte. În loc de separarea anterioară, ei dobândesc puterea unității. Iar această nouă proprietate îi ghidează.

Din aceasta ei încep să simtă o natură complet diferită, ei văd că este integrală. Și nu au știut asta înainte. Ei credeau că natura este construită pe individualitate, pe egoism. Dar se dovedește că ,absolut, natura nu este egoistă.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 25.09.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed