Privind prin ochii unui bebeluș

Întrebare: Cercetătorii care au studiat 42 bebeluși au ajuns la concluzia că aceștia văd lucruri pe care adulții nu le pot vedea.

Răspuns: Acest lucru este tipic nu doar pentru bebeluși. Îmi amintesc că luam prânzul odată și soția mea servea mâncare tuturor la masă, când fiica noastră, care avea 2 ani, a arătat spre un scaun liber și a întrebat-o pe mama ei de ce nu i-a așezat și lui mâncare, ca și cum cineva stătea pe scaunul liber.

Întrebare: În studiul menționat, cercetătorii fac referire la aceleași lucruri. Bebelușii de la vârstă de 6 luni până la 3 ani observă diferite lucruri mici și ‚neimportante’ pe care un adult nu le observă. Bebelușii pot de asemenea să vadă persoane misterioase.

Răspuns: Această ipoteză are o bază solidă. Bebelușii simt lumea superioară. Un copil mic poate să înceapă să se roage brusc deși nu înțelege nimic, nu este conectat cu Creatorul, nu este crescut într-o familie religioasă și nu a citit sau auzit nimic despre asta încă. Totuși, el simte că natura sa internă îl împinge spre nivelul superior, așa încât copiii mici au această înclinație până când treptat dispare, din cauza influențelor externe ale lumii noastre.

Întrebare: Are acest fenomen o bază Cabalistă?

Răspuns: Desigur, Reshimot (reminiscențele) reprezintă bază naturii unei persoane și se dezvoltă pentru un timp. Dacă o persoană continuă să le dezvolte, această continuă să crească în mod natural în lumea spirituală, dar din moment ce noi nu le dezvoltăm, ele rămân în noi în stadiul embrional și doar ego-ul nostru și corpul nostru se dezvoltă în timp ce partea spirituală rămâne în noi.

Întrebare: Oamenii care încep să studieze Înțelepciunea Cabală se întorc la această fază a copilăriei?

Răspuns: Nu doar asta, se întorc la faza embrionara și când o persoană trece prin nivelurile spirituale se simte într-o anumită măsură că și cum ar fi în uterul mamei, apoi ca și cum se naște și se dezvoltă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: