Probleme globale cauzate de o perspectivă îngustă

Întrebare: De ce simţim obstacole în diseminarea noastră pentru publicul larg? Nu mai sunt clarificări personale ale atributelor proprii? Cum ne apropie asta de Creator?

Răspuns: O persoană este o lume mică. Tot ceea ce există în lume este, de fapt, într-o persoană. Toate lumile sunt încorporate în ea. Tot ceea ce văd în jurul meu este o replică a atributelor mele interne. Nu există nimic în exterior, este doar imaginea realităţii mele interioare.

Asta înseamnă că există şapte miliarde de dorinţe la nivelul “vorbitor” în mine şi dorinţe infinite la nivelul mineral, vegetal şi animal; toate aceste atribute sunt în interiorul meu. Dacă ar fi trebuit să le studiez în interiorul meu, atunci nu aş fi în măsură să precizez sau să diferenţiez toate stelele, galaxiile, toate florile şi toate insectele din pădure, munţii şi persoanele care trăiesc în întreaga lume. Toate aceste elemente sunt o replică a ceea ce este în interiorului meu. Atunci când schimbăm percepţia noastră şi primim o perspectivă integrală, descoperim că totul este foarte simplu.

Acum, lumea pare foarte complexă. Deoarece noi privim dintr-o perspectivă îngustă, în care  vedem doar elementele distincte care nu sunt conectate în niciun fel. Nimic nu este clar şi am putea deveni nebuni. Dar, dacă instalaţi un software diferit cu o abordare globală în interior, atunci totul funcţionează imediat.

Totul în jurul meu îmi aparţine mie şi corectării mele, din moment ce sunt eu. Deci, nu este de mirare că ar trebui să simt o conexiune mai puternică cu toate părţile realităţii, atât pozitive, cât şi negative, când avansez în spiritualitate. Prin urmare, influenţa lor asupra mea este mai mare, deoarece încep să mă corectez. Singurul lucru care ar putea să se dezvolte şi să mă salveze este corectarea percepţiei mele asupra realităţii într-o percepţie mai corectă. Deci, când avansez, cer Creatorului Lumina care Reformează la toate nivelurile şi ea corectează atributele mele de primire, în dăruire. Dorinţa mea care era pentru a primi începe să lucreze cu intenţia de a dărui.

În această dorinţă deja corectată, eu văd realitatea pe care o vedeam exterioară mie, ca realitate interioară, aşa că nu este dificil. Astfel, continui să avansez pentru a corecta o parte din lumea exterioară. Câinii care latră la mine rămân în exterior, dar ştiu deja cum să mă descurc cu ei, ştiu că ei mă ajută.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala, 29.10.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed